Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Afetler, Ardahan'ın Altyapısını Çökertti

Selin vurduğu Ardahan’da hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Ardahan’da kuvvetli yağmur, su baskınlarına sebep oldu. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ilk belirlemelere göre 150’nin üzerinde ev ve işyerinde hasar oluştuğunu söyledi. Köksoy, “Şu an kentin tamamı risk altında. Ciddi bir afet ile karşı karşıyayız” dedi.

BirGün Gazetesi
Afetler, Ardahan'ın Altyapısını Çökertti

Selin vurduğu Ardahan’da hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Ardahan’da kuvvetli yağmur, su baskınlarına sebep oldu. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ilk belirlemelere göre 150’nin üzerinde ev ve işyerinde hasar oluştuğunu söyledi.

Köksoy, “Şu an kentin tamamı risk altında. Ciddi bir afet ile karşı karşıyayız” dedi. Yağışın etkisinin sürdüğünü ifade eden Köksoy, “Ardahan, tarihinde görülmemiş bir yağış alıyor. Şu an kentin tamamı sel suları ile karşı karşıya olduğu için büyük bir risk altındayız” dedi.

SULARIN İÇİNDE ‘SUSUZ’ KALDILAR

Su taşkınlarında çok sayıda hayvanın da telef olduğunu bildiren Köksoy, “Yollarımız adeta göl oldu. Çünkü alt yapılarda hasarlar meydana geldi. Bu nedenle menfezler su taşkınlarını kaldıramıyor. Yağışın dışında köy ve yaylalardaki suların da Ardahan'a akması büyük bir tehlikeyi beraberinde getiriyor” diye konuştu.

Ardahan-Göle yolu üzerinde bulunan Valilik konutunun da yağan yağmurlara dayanmayarak, birçok toprak damlı ev ve ahır gibi yıkıldığı gözlenirken, yağmurların ardından gelen dolu ve hortumlar yurttaşları korkuttu.

Öte yandan; kent merkezini basan sel suları kentin içme su ihtiyacını karşılayan su şebekesini koparınca Ardahan’ın büyük bölümü susuz kaldı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/afetler-ardahanin-altyapisini-cokertti_81471.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!