Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Afetler Fakir Seviyor, Kanıtı Ali Dede...

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu “Selden daha çok evlerin alt katlarında oturanlar, dar gelirli vatandaşlarımız etkilendi” demişti. Ordulu heyelanzede Ali Durmuşoğlu bunun somut kanıtı oldu.

Radikal Gazetesi
Afetler Fakir Seviyor, Kanıtı Ali Dede...

Bir yaz yağmuruyla sulara gömülen Giresun çamurlarından temizlenmeye çalışıyor. Önceki günkü dört saatlik sağanağın faturası çok ağır oldu: 73 yaşındaki Seracettin Gündoğdu boğularak öldü. Yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı. 600 otomobil sel sularına kapılarak hasar gördü. Bir köprü ve iki katlı ev yıkıldı. Maddi hasarın 30 milyon liraya yakın olduğu tahmin ediliyor.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu “Selden daha çok evlerin alt katlarında oturanlar, dar gelirli vatandaşlarımız etkilendi” demişti. Ordulu heyelanzede Ali Durmuşoğlu bunun somut kanıtı oldu.

Ali dedeninki 102 yıllık çile

Ali Durmuşoğlu, 102 yaşında. Karadeniz’de bir süredir etkili olan yağışların ardından, Ordu’nun Perşembe ilçesindeki evi heyelan altında kaldı. Ali dede toprağın altından sağ çıkarıldı. Gelini Fatma ve torunu Kadir Durmuşoğlu ise ölmüştü. Huzurevine yerleştirilen Ali dede 15 Temmuz gecesini anlattı:

“Birden bir sesle uyandım. Beni kurtardılar, gelinim ve torunum öldü. İki oğlum vardı. Bir oğlum ve torunum daha önce tüp patlamasında ölmüştü. Toprak altında kalan torunumun babasınıysa yedi yıl önce gırtlak kanserinden kaybettik. Gelinim Fatma trafik kazası sonucu 13 yıldır yatalaktı. Torunum hem bana hem de annesine bakıyordu. Bu yüzden evlenememişti. Yemeğimizi yapıyor, ihtiyaçlarımızı karşılıyordu. İki yıllık üniversite okudu. Her gün üç gazete okuyordu, okumayı çok severdi. Bağda, bahçede uğraşırdı. Liseyi bitirdikten 15 yıl sonra üniversiteye gitti. Torunum gün yüzü görmedi, içim ona çok acıyor. Başka torunlarım var ama hayatta yalnız kaldım, Allah kimseye böyle felaketler vermesin.”

Karadeniz’deki seller dün Rize Fındıklı’da sürdü. Fındıklı’da dere taştı, bir köy evi yıkıldı. Çok sayıda ev ve işyeri su altında kaldı. Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde çok sayıda köy yolu da ulaşıma kapandı. Yöre sakinlerinden Mustafa Özyıldız köyden iki kişinin plansız bir şekilde başladıkları yol yapımı nedeniyle ırmağın yatağını oymalarının neden olduğunu öne sürdü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/afetler-fakir-seviyor-kaniti-ali-dede-_70865.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!