Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Afyonkarahisar’da Yapılacak Millet Bahçesine 110 Milyon Lira Harcanacak

Millet bahçelerine milyonlar akmaya devam ediyor. Afyonkarahisar'a yapılan yeni millet bahçesi için 110 milyon 444 bin lira harcanacak.

yapi.com.tr
Afyonkarahisar’da Yapılacak Millet Bahçesine 110 Milyon Lira Harcanacak

Millet bahçelerine milyonlarca lira harcanmaya devam ediyor. Afyonkarahisar Merkez ilçesi, Çetinkaya Mahallesi'nde yapılan millet bahçesi ve sosyal donatı inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işiyle ilgili 27 Ekim'de ihaleye çıkılmıştı.

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre; ihaleye üç şirket teklif verdi. Yaklaşık maliyeti 144 milyon 581 bin lira olarak belirlenen ihaleyi 110 milyon 444 bin lira bedelle Solmaz Taahhüt İnşaat Anonim Şirketi aldı. 2 Aralık'ta başlayan inşaatın 27 Eylül 2023'te tamamlanması bekleniyor.

Solmaz Taahhüt İnşaat şirketi kısa bir süre önce de 94 milyon 123 bin lira bedelle Bitlis'te yapılacak millet bahçesi ihalesini almıştı. Solmaz Taahhüt İnşaat şirketi Kayseri'de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi projesini ve içerisindeki cami yapım ihalesini de ortaklıkla üstlenmişti. Cami ihalesi de 60 milyon 823 bin liraya verilmişti.

“6 millet bahçesi yapıyoruz”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Afyonkarahisar'a gerçekleştirdiği ziyarette şunları söylemişti: “Afyonkarahisar’da 150 milyon lira yatırım bedeli olan 6 millet bahçesi yapıyoruz. Türkiye’nin yeşil alan miktarını en çok arttıran illerimizden biri olan Afyonkarahisar’ın 3 millet bahçesini de inşallah fidanlarla buluşturacağız.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/afyonkarahisarda-yapilacak-millet-bahcesine-110-milyon-lira-harcanacak_193635.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!