Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü 2012'de 3,8 Milyar Dolar İhracat Hedefliyor

Ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektörü 2011 yılındaki 3,4 milyar dolarlık ihracatını 2012'de 3,8 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

yapi.com.tr / AA
Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü 2012'de 3,8 Milyar Dolar İhracat Hedefliyor

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever, yaptığı yazılı açıklamada, 2008'de yaşanan ekonomik krizin, 2011 başlarında Kuzey Afrika ve çevre ülkelerdeki kargaşa ve son olarak da AB bölgesinde dolar ve avro paritesindeki dengesizliğin ihracatlarını etkilediğini belirtti.

Buna rağmen 2011 yılı ihracatlarını, bir önceki yıla oranla yüzde 15,9 artırarak 3,4 milyar dolara çıkardıklarını kaydeden Tever, sektörün 2023 yılı ihracat hedefinin 16 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Tever, yıllık ortalama yüzde 13,7'lik bir ihracat artışı yapmaları gerektiğini ifade etti.

Sektördeki alt grup ihracat performansına da değinen Tever, ''En fazla ihracat yapan alt gruplarda kağıt ve karton ihracatı 2011 yılında 1,5 milyar dolar, mobilya (ağaç ve orman ürünleri) 1 milyar dolar ve ağaç ve ağaç mamulleri 658 milyon dolarlık rakamlara ulaştı'' ifadelerini kullandı.

Tever, sektörün sertleşen rekabet ortamında her pazarı değerlendirmesinin önemini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Sektör olarak ihracatımızın artması için mevcut pazarlarımızın genişletilmesi ve uluslararası pazarlarda her bölgede etkin olabilmek için yurt dışı tanıtım faaliyetlerine ağırlık verilmelidir. Birlik olarak geçen yıl Çin ve Rusya'da mobilya fuarlarında milli katılım düzenledik. Soçi'den Kazan'a, Ufa'dan Moskova'ya potansiyel arz eden pazarlarda teknik incelemelerde bulunduk. 2012'de yurt içinde bürokrasi turları yaparak, yapısal sorunları ve hammadde sorunlarını çözerek, yurt dışında fuarlar, info stantlar, sektörel heyetler ve tanıtım çalışmaları ile bilinirliği artırıp Türkiye markasını ön plana çıkararak potansiyel pazarlarda pazara giriş engellerini kaldırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.''

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/agac-mamulleri-ve-orman-urunleri-sektoru-2012de-3-8-milyar-dolar-ihracat-hedefliyor_90416.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!