Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ağaoğlu’ndan 3 Bin Konut

Bodrum projesinin dünya çapında bir proje olacağını kaydeden Ağaoğlu, projenin detayları üzerinde mimarların çalıştığını, iki ay içinde bu çalışmaların bitmesini planladıklarını vurguladı.

Vatan Gazetesi
5 Ağaoğlu’ndan 3 Bin Konut

b>Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) geçen ay yapılan yatırım zirvesinde derneğin eski Başkanı Şaban Erdikler, çok büyük yabancı bir grubun Türkiye’de 3 bin konutluk bir alım yapmaya hazırlandığını söyleyince konut sektöründe ciddi bir hareketlenme yaşandı. Sonunda bu büyük alımın tarafları belli oldu ve Türkiye’de gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çeken Morgan Stanley’in Ağaoğlu İnşaat’ın Bodrum’daki dev projesine ortak olmayı planladığı ortaya çıktı.

Randevu vermiyorum
Bodrum’da yaklaşık 5 milyar dolara bir turizm şehri inşa etmeye hazırlanan Ağaoğlu’ndan 3 bin daire isteyen Morgan Stanley’in bu iş için 650 milyon dolar kaynak ayırdığı öğrenildi. Ağaoğlu İnşaat’ın patronu Ali Ağaoğlu ise aralarında Morgan Stanley dahil birçok uluslararası fonun projeyle ilgilendiğini ve kendilerinden randevu istediklerini söyledi.

Ağaoğlu, “Morgan Stanley’in de ilgisi olduğunu biliyoruz ve bizden randevu da istediler. Sadece onlar değil tüm yabancı fonlar randevu almak için sıraya girdi. Ama ben projeyi netleştirmeden kimseyle görüşmeme kararı aldım ve bu yüzden kimseye randevu vermiyorum. Bu çerçevede Morgan Stanley ile de henüz görüşmedim” diye konuştu.

İki ay içinde bitecek
Bodrum projesinin dünya çapında bir proje olacağını kaydeden Ağaoğlu, projenin detayları üzerinde mimarların çalıştığını, iki ay içinde bu çalışmaların bitmesini planladıklarını vurguladı. Ali Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bodrum çok büyük bir proje. Sadece konut projesi değil. İçinde 5 otel, 2 golf sahası olacak. Projemiz hazır olduğunda randevu vermeye başlayacağım. Hem de bu işte dünya çapında yani ‘Top 10’ olan grupların hepsiyle görüşeceğim.”

Besim Tibuk Ofer’i değil Ağaoğlu’nu tercih etti
Ağaoğlu İnşaat’ın projesi üzerinde çalıştığı Bodrum’daki arazi Net Holding’e aitti. Geçen yıl Mayıs ayında arazi için anlaşma sağlandığında Net Holding’in patronu Besim Tibuk, “18 yıl önce büyük hayallerle aldığımız araziyi meğer çok erken almışız. Bu iş için partner arıyorduk. Ağaoğlu ile konuştuk, anlaştık. Hasılat paylaşımından yüzde 19 pay alacağız. Arazi için de 90 milyon dolar ödeyecekler. Yabancılar kapımızı çok çaldı. Özellikle İngiliz, İspanyol ve Dubaililer bu bölgeyi bizden satın almak için yoğun çaba gösterdiler. İsrailli işadamı Ofer de dolaylı olarak talip oldu. Ancak onunla görüşmedik bile” açıklamasını yapmıştı.

Kilise bile planlanıyor
Ağaoğlu’nun Bodrum projesi, Muğla-Milas’ın Mandalya Körfezi kıyılarında, yaklaşık 10 milyon metrekare arazi üzerinde hayata geçirilecek. Bodrum’a 25 km, Bodrum-Milas Uluslararası Havaalanı’na 5 km uzaklıktaki projede; 5 otel, iki golf sahası, 10 bin konut, kongre ve sergi salonları, oyun alanları, spor tesisleri, eğlence ve alışveriş merkezleri ile yabancılar için kilise bile yer alacak. Proje, 30 binin üzerinde kişiye yılın 12 ayı kesintisiz hizmet verecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/agaoglundan-3-bin-konut_52736.html

Read Comment Section
5 Yorum Yorum Yaz
  • bu projenin çevredeki arazilere getirisi ne olur değeri açısından YANITLA
  • Sayın Ali Ağaoğlu, uzun yıllar bodrum göltürkbükü beldesinde yaSayan, yasamını inşaat sektörunden kazananlar adına ve turuzim geçim kaynağı olan sakinler adına bu güzel projeniz icin size ve calışma arkadaslaşınıza teşekkür ederim. YANITLA
  • geçen gün televizyonda yardımseverliğinizi takdir edip gururla izledık. YANITLA
  • Sn.Ali Ağaoğlu, basından tanıdığımız kadarıyla oldukça yardımsever ve başarılı bir iş adamı kendiyle gurur duyuyorum. YANITLA
  • süper bir proje. bu ülkenin böyle cesaretli ve zeki iş adamlarına çok ihtiyacı var, vede ali AĞAOĞLU basından ve tv lerden izlediğime göre de çok hayır sever bir iş adamı. onunla çalışmayı, onunla tanışmayı çok isterdim. YANITLA
5 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!