Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Agora'dan Esinlendi, Ankara'ya İş ve Yaşam Merkezi Kuruyor

İstanbul Maltepe'de Narcity projesine imza atan taahhütlük sektörünün önde gelen firmalarından Tepe İnşaat, Ankara'nın iş ve ticaret aksı olarak gelişen bölgesi Eskişehir Yolu'nda Tepe Prime Projesi'ni hayata geçiriyor. "Agora" antik kenti kavramından yola çıkılalarak hayata geçirilen, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin (TÇMB) 28 bin

Sabah Gazetesi
Agora'dan Esinlendi, Ankara'ya İş ve Yaşam Merkezi Kuruyor

İstanbul Maltepe'de Narcity projesine imza atan taahhütlük sektörünün önde gelen firmalarından Tepe İnşaat, Ankara'nın iş ve ticaret aksı olarak gelişen bölgesi Eskişehir Yolu'nda Tepe Prime Projesi'ni hayata geçiriyor. "Agora" antik kenti kavramından yola çıkılalarak hayata geçirilen, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin (TÇMB) 28 bin metrekarelik arsası üzerinde geliştirilen proje, hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilecek. TÇMB'ye toplam hasılattan yüzde 42 pay verecek olan Tepe İnşaat, burada 218 adet ofis, 100 adet stüdyo ve 37 mağazanın yapımına devam ediyor.

'Krizle işimiz olmaz'

Tepe İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Süleyman Som, toplam inşaat alanı 96 bin 750 metrekare olacak projeye 200 milyon TL yatırım yapacaklarını ve 350 milyon TL hasılat hedeflediklerini söyledi. Som, "Kriz nedeniyle özel sektör için geliştirdiğimiz taahhütlük projelerinden bir kısmından ya vazgeçildi ya da durduruldu. Ancak kendi yatırım projelerimizde duraksama olmadı. Şimdi de Ankara'nın Batı'ya doğru gelişen en önemli aksı Eskişehir Yolu'nda bölgenin en kapsamlı projesini hayata geçiriyoruz" dedi. Projede 130 bağımsız bölümün satışına 3 ay önce başladıklarını ve tanıtım yapmadan 100'ünün satışını tamamladıklarını söyleyen Som, "Satışlarının tamamlanması 2010 ortalarını bulur. Proje kapanın elinde kalır. Krizle işimiz olmaz" diye konuştu.

"Narcity'de 2006 satışını yakaladık"

İstanbul Maltepe'de 2005 sonunda satışa çıkardıkları 1.403 konutluk Narcity projesinde krize rağmen 2006 satış hızını yakaladıklarını açıklayan Som, "Şu ana kadar konutların bin 50'si satıldı, 800'ünde ise yaşam başladı. Proje krizden hiç etkilenmedi. Ocak'tan bu yana 2006'da yapmadığımız satışı yaptık. Ayda yaklaşık 50 dairenin satışını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Som, satış hızının artarak devam edeceğini öngördü.

200 milyon dolarlık proje 2011'de tamamlanacak

Kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ve 2011 sonunda teslim edilmesi planlanan proje, Tepe Prime Business, Tepe Prime Residence ve Tepe Prime Avenue olmak üzere 3 bloktan oluşuyor. Ofis katlarının toplandığı 18 ve 19 katlı iki bloktan oluşan Tepe Prime Business'ta büyüklükleri brüt 121 ila 234 metrekare arasında değişen ofislerin metrekaresi 4 bin TL'den satılıyor. Projede Tepe Prime Residence, büyüklükleri brüt 78 ile 102 metrekare aralığında değişen ve istendiğinde home ofis olarak da kullanılan stüdyolardan oluşuyor. Stüdyoların metrekare fiyatları ise 3 bin 500 TL'den satışa sunuldu. Projede ayrıca özel peyzajı sokak ve meydanlardan oluşan Tepe Prime Avenue ise alışılagelmiş kapalı alışveriş merkezleri yerine açık hava ile iç içe butik bir yaşam merkezi olarak tasarlandı.

Tepe Prime 3

200 milyon TL yatırım yapılacak.
350 milyon TL hasılat hedefleniyor.
Hasılatın % 42'si arsa sahibi TÇMB'ye verilecek.
Proje 218 ofis, 100 stüdyo, 37 mağazadan oluşuyor.
Ofislerin metrekaresi 4 bin TL'den satılıyor.
Konutların metrekaresi 3 bin 500 TL'den satılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/agoradan-esinlendi-ankaraya-is-ve-yasam-merkezi-kuruyor_73322.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!