Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ahşap, Pencerede PVC'nin Tahtına Lamineyle Oynuyor

Doğal malzemelere yönelimin arttığı son yıllarda pencerelerde de ahşaba ilgi büyüyor. Dekoratif ve doğal görüntüsüyle yeniden moda haline gelen yeni nesil lamine ahşap pencerelerin uzun süre bakım gerektirmemesi, konut projelerinin gözdesi haline getirdi.

Hürriyet Gazetesi
Ahşap, Pencerede PVC'nin Tahtına Lamineyle Oynuyor

Doğal malzemelere yönelimin arttığı son yıllarda pencerelerde de ahşaba ilgi büyüyor. Dekoratif ve doğal görüntüsüyle yeniden moda haline gelen yeni nesil lamine ahşap pencerelerin uzun süre bakım gerektirmemesi, konut projelerinin gözdesi haline getirdi. Türkiye’de her geçen gün kullanımı yaygınlaşan bu pencerelerin üretimini gerçekleştiren firmalar, daha şimdiden talebi karşılamakta zorlanmaya başladı. Bu da, lamine ahşap pencere üretimini gerçekleştiren firma sayısının hızla artmasına yol açtı.

Çürümeye karşı dayanıklı

AhşapPen Genel Müdürü Nuri Akgül, lamine edilmiş yeni nesil ahşap pencerelerin yeniden moda haline geldiğini belirterek, insanların doğal olmayan şeylerden kaçtığını ve bunun sonucu olarak ahşap pencerelere yöneldiğini söyledi. Ahşap pencerelerin daha çok müstakil ve lüks konutlarda tercih edildiğini dile getiren Akgül, plastiğe sınırlamalar getirilmesi sonrasında bütün dünyada ahşaba dönüş yaşandığını kaydetti. Plastik pencerelerden yapı olarak farkı bulunmayan ahşap pencereler, lamine edilmeleri sonrasında çarpılma yapmıyorlar, çürümeye karşı da yıllarca dayanıklılar. Bakım gerektirmeden yıllarca kullanılabiliyorlar.

Nuri Akgül, plastik pencerelerin hava alışverişini ve nemin dengelenmesini engellediğini dile getirerek, bunlara izin veren ahşabın ise özellikle deniz kenarındaki yalılarda tercih edildiğini aktardı. Ahşap pencereler, rutubeti dengelemede önemli bir işleve sahip. Doğallıklarıyla konutlardaki yaşamı daha sağlıklı hale getiriyorlar. Ahşap pencerelerin metretül fiyatları ise 25-30 Euro’dan başlıyor.

Akgül, ahşap pencerenin Türkiye’de zor bir sektör olduğunu ve sektörde ciddi anlamda dört firmanın faaliyet gösterdiğini ifade etti. Kar, yağmur ve rüzgar gibi dış koşullara karşı ahşap terbiye edilmesi zor bir ürün olarak görülüyor. Nuri Akgül, doğalı seven, sağlığına dikkat edenlerin ahşap tercih ettiğine işaret ediyor. Eskiden evlerin hepsinin penceresinin ahşap olduğunu ancak PVC akımıyla konutlarda oranın yüzde 50’lere düştüğünü ifade eden Akgül, doğallığı, bakım kolaylığı ve ekonomikliğiyle tekrar trendlerin ahşap pencerelere kaydığını kaydetti. Ancak ahşap pencerenin sanayi üretiminin çok olamaması sektörün dönüşümünün önündeki engellerden biri olarak görülüyor. Sektörün talebi karşılamakta güçlük çektiğini aktaran Akgül, plastiğe sınırlama getirilmesiyle ahşaba talebin daha da artacağını bu da sektöre yeni firmaların katılmasını sağlayacağını vurguladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/ahsap-pencerede-pvcnin-tahtina-lamineyle-oynuyor_63146.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!