Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akfırat'ta 20 Milyonluk Rant Kavgası

İstanbul'u motor sporlarında cazibe merkezi yapmak için kurulan ve 2005 yılı Nisan ayında bitirilerek hizmete sokulan Tuzla'daki Formula 1 pisti, yaklaşık 20 milyon TL'lik rant kavgasıyla gündemde. Pistin kullanılmaya başlanmasının ardından çevredeki arazilerin değer kazanması, güvenlik görevlilerine ulaşan usulsüzlük ihbarı sayısını da artırdı.

Zaman Gazetesi
Akfırat'ta 20 Milyonluk Rant Kavgası

İstanbul'u motor sporlarında cazibe merkezi yapmak için kurulan ve 2005 yılı Nisan ayında bitirilerek hizmete sokulan Tuzla'daki Formula 1 pisti, yaklaşık 20 milyon TL'lik rant kavgasıyla gündemde. Pistin kullanılmaya başlanmasının ardından çevredeki arazilerin değer kazanması, güvenlik görevlilerine ulaşan usulsüzlük ihbarı sayısını da artırdı. Bölgedeki arazi satışları ve anlaşmazlıklarla ilgili yaklaşık 5 ay önce çalışma başlatan jandarma ekipleri, teknik takip başlatarak olaylara karıştıklarından şüphe edilen kişileri izlemeye başladı. Jandarma takibatı olayın çok yönlü olduğunu ve aralarında eski belediye başkanı Hilmi Yıldız'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi kapsadığını ortaya koydu.

Jandarmanın konuya ilişkin soruşturması ilk etapta İstanbul Kartal, Pendik, Ümraniye, Büyükçekmece ve Tuzla'daki usulsüzlükleri ortaya çıkardı. Soruşturmanın derinleştirilmesiyle şebekenin Ankara, Kocaeli ve Sakarya'da da faaliyet gösterdiği belirlendi. Bunun üzerine 400 kişilik özel bir ekip kuran jandarma, 48 ayrı adrese 6 Ocak'ta 06.00 sularında eşzamanlı baskın yaptı. Operasyonlarda eski başkan Hilmi Yıldız, bazı avukatlar, belediye çalışanı mühendisler ve memurların da aralarında bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde ele geçen silahlar, jandarma ekibini bile hayrete düşürdü. Biri Yıldız'ın evinde olmak üzere 3 M16'ya benzeyen av tüfeği, biri Glock olmak üzere 6 tabanca, 145 mermi, 2 ruhsatsız av tüfeği, birer gece görüş dürbünü ile kılıç ele geçirildi. İncelenmek üzere 11 bilgisayara da el konuldu.

Gözaltına alınan 41 kişi adliyede

Gözaltına alınanlar arasında kamu görevlileri de bulunuyor. Jandarma tarafından gözaltına alınan şüpheliler dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılar adliyeye getirilirken jandarma güvenlik koridoru oluşturdu. Jandarma ekiplerinin soruşturmasında şebeke üyeleri hakkında birçok suçlama bulunması dikkat çekti. Buna göre şüphelilerin rüşvet, irtikap, evrakta sahtecilik, resmî belgeyi bozma, mühürde sahtecilik, vergi kaçakçılığı, yağma, görevi kötüye kullanma, iftira, tehdit, yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, ihaleye fesat karıştırma, hırsızlık ve mala zarar verme iddiaları ile mahkemeye sevk edildikleri belirtildi. Yürütülen soruşturmada elde edilen bilgilere göre bölgede 13 ile 20 milyon TL arasında değişen rant kavgası yaşandığı belgelendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akfiratta-20-milyonluk-rant-kavgasi_65768.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!