Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akfırat'ta Yeni İddia: AKP'ye Para Aktarıldı

Eski Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız’ın yönettiği ileri sürülen çıkar amaçlı örgüt davasında, itiraflarıyla yolsuzluğu ortaya çıkaran belediyenin eski hesap işleri müdürü Şahin Yiğit, 31 sayfalık yeni bir itiraf dilekçesi daha verdi. Yiğit, dilekçede, Hilmi Yıldız’ın emriyle AKP’ye yaptığını iddia ettiği ‘ödemeleri’ anlattı.

Radikal Gazetesi
Akfırat'ta Yeni İddia: AKP'ye Para Aktarıldı

Eski Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız’ın yönettiği ileri sürülen çıkar amaçlı örgüt davasında, itiraflarıyla yolsuzluğu ortaya çıkaran belediyenin eski hesap işleri müdürü Şahin Yiğit, 31 sayfalık yeni bir itiraf dilekçesi daha verdi. Yiğit, dilekçede, Hilmi Yıldız’ın emriyle AKP’ye yaptığını iddia ettiği ‘ödemeleri’ anlattı. Yiğit’in “Ben ödedim” dediği masraf listesi şöyle: Şimdi Tuzla Belediye Başkanı olan Şadi Yazıcı’nın geçmişte yönettiği AKP Tuzla İlçe Başkanlığı’na 218 bin TL, Orhanlı Belde Örgütü’ne 80 bin TL, Akfırat Belde Örgütü’ne 60 bin TL ödendi. Ayrıca, AKP İl Başkanlığı’na 50 TL bağışlandı, parti çalışmaları için 110 bin TL aktarıldı.   

Akfırat Davası’nda tutuklu yargılanan Şahin Yiğit’in ‘etkin pişmanlıktan yararlanmak’ için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği 31 sayfalık dilekçe dava dosyasına girdi. Yiğet, daha önce de 13 sayfalık ödeme çizelgesini savcılığa ulaştırarak, belediyede kayıt dışı bir para havuzunun oluşturulduğunu ve havuzda en az 1 milyon 208 bin 427 TL’lik para hareketi yaşandığını itiraf etmişti. Çizelgeyi inceleyen savcılık, kayıt dışı havuzdan 7 bin 150 TL’nin ‘parti teşkilatlarına’ aktarıldığını saptamış, ancak bunun hangi ‘parti’ olduğunu belirtmemişti. Yiğit, gönderdiği dilekçeyle, bu kez de AKP’ye yapıldığı iddia edilen para akışını anlattı. Yiğit’in, “Hilmi Yıldız’ın talimatıyla yaptım” dediği ödeme iddiaları şöyle:

Belde örgütüne 60 bin TL

* AKP Akfırat Belde Başkanlığı ve Hanımlar Komisyonu Başkanı S.K.’ye her ay 300 ve 500 TL arasında para gönderildi. Belde örgütüne 2004’ten itibaren her ay 1000 TL verildi.
* Belde Başkanı M.A.’ya siyasi etkinlikler ve 2007’deki genel seçimde kullanılmak üzere 10 bin TL ödendi.
* Yiğit, belde örgütüne, hanımlar komisyonu harcamaları dahil, 4.5 yılda yapılan toplam ödeme miktarının 60 bin TL’yi bulduğunu ileri sürüyor.

‘Parayı Yazıcı’ya teslim ettim’

* AKP Tuzla İlçe Başkanlığı’na 2004’ten Ağustos 2008’e kadar her ay 1000 TL aktarıldı. Dört yıldaki toplam ödeme, 48 bin TL.
* İlçe örgütü yeni binasına taşınırken 50 bin TL verildi. Yiğit, “Başkanın (Hilmi Yıldız) talimatıyla ilçe başkanı ve şu an Tuzla Belediye Başkanı olan Şadi Yazıcı’ya bizzat kendim elden teslim ettim” diyor.
* İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Koca’ya 30 Haziran 2005’te, ‘fakirlere yardım dağıtılması’ için 10 bin TL’lik çek verildi.
* İlçe örgütünün 4 Nisan 2008’de Kartepe Green Park Oteli’nde yaptığı, milletvekillerinin katıldığı ‘eğitim ve kaynaşma programının’ giderleri için İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Gözgü’ye 90 bin TL ödendi. Şadi Yazıcı’ının “Belediye adına kesilirse kapatma davası açılır” uyarısı üzerine fatura, Akfırat Spor Klübü’ne kesildi.
* Çeşitli etkinlikler için de 20 bin TL ödendi.
* Bunun yanı sıra Yazıcı’nın talebi üzerine AKP Orhanlı Belde Başkanlığı’nın yeni binasının masrafları için de 2007’de 80 bin lira verildi. 

İl başkanlığına bağış

* AKP’li belediye başkanlarının her ay il örgütünde toplandığını anlatan Yiğit’in iddiasına göre Yıldız, 2006’da bir toplantı dönüşünde partiye 50 bin TL bağışta bulunulacağını söyleyip bu miktarın toparlanmasını istedi. Yiğit’in iddiası şöyle:
“Ben gittim il başkanlığına ve 50 bin TL’yi teslim ettim. Parayı verdiğim kişi bir liste çıkardı. Her belediye başkanlığında bağış yapanların listesini gördüm. Hilmi beyin karşısına 50 bin TL’yi para alındı diye yazdı. Herhangi bir makbuz vermedi. Sadece başkanının haberi var dedim, Ben il başkanlığından ayrıldım.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/akfiratta-yeni-iddia-akpye-para-aktarildi_71172.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!