Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AKG Gazbeton Çevreci ve Güvenli Ürünleriyle Yapı Fuarı'nda

Türkiye’nin en büyük gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton, Yapı İstanbul 2010 Fuarı’nda geniş ürün yelpazesi ile sektör temsilcileriyle buluşuyor. Fuarda AKG, binalarda enerji verimliliğini destekleyen ve A1 sınıf yanmazlık özelliği ön plana çıkan gazbeton ürünlerini yakından tanıtma imkânı bulacak.

yapi.com.tr
AKG Gazbeton Çevreci ve Güvenli Ürünleriyle Yapı Fuarı'nda

STRONG>AKG Gazbeton, uygulama kolaylıkları ve depreme dayanıklılık gibi temel özelliklerinin yanı sıra binalarda enerji tasarrufu sağlayarak ısıtma ve soğutma maliyetlerini minimuma indirmesiyle tanınan 'çevre dostu' duvar örgü malzemelerini Yapı İstanbul 2010 Fuarı’nda sektör profesyonelleriyle buluşturuyor. AKG, fuar süresince bilimsel araştırmalarla da desteklenen, gazbetonun enerji verimliliği, yanmazlık, maliyet avantajı gibi temel özelliklerine dikkat çekerek, bu konuda sektörel bilincin artırılmasına destek verecek.

Çevreci bir yapı malzemesi: Gazbeton

Enerji Verimliliği Yönetmeliği’ne en uygun yapı malzemesi olarak sektörde ön plana çıkan gazbeton, binalarda zorunlu hale gelen yalıtım sorununu da kökten çözümlüyor. Gazbetonun sahip olduğu yalıtım özelliği ile duvar örgüsünde ve döşemelerde ilave yalıtım malzemesi kullanmaya gerek kalmıyor. Böylece hem binada yaşayanlar ısıtma ve soğutma için daha az harcama yapıyor hem de bina konforundan kaybetmeksizin enerjiyi verimli kullanan bina oluyor. Binaların Enerji Performansı’na önemli bir katkı sağlayan gazbeton’un doğal yalıtım özelliğine sahip ürünleri, binalarda ısıtma ve soğutma maliyetlerinde yıllık yüzde 59’a varan enerji tasarrufu sağlıyor.

AKG Gazbeton bina maliyetlerini düşürüyor

Enerji verimliliği özelliği ile dünyadaki bir çok yeşil binada tercih edilen AKG Gazbeton ürünleri, inşaatların yapım aşamasına da hız katarak, ürün ve işçilik maliyetlerinde de önemli ölçüde tasarruf sağlıyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından yapılan bina statik tasarımı ve maliyetine etkilerini konu alan araştırmaya göre, AKG Gazbeton bina yapımında sunduğu duvar blokları ve donaltılı elemanlarıyla inşaat aşamasındaki binaların maliyetlerini büyük ölçüde düşürüyor. Araştırma sonuçlarına göre AKG Gazbeton, betonarme maliyetlerini yüzde 8, temel maliyetlerini ise yüzde 22 oranında düşürebiliyor.

En çok AVM’lerde kullanılıyor

AKG tarafından ürettilen A1 sınıfı gazbeton; yalıtım ve “yanmaz ürün” sınıfı özelliği ile yangın emniyeti bilincinin arttığı günümüzde inşaat firmalarının tercih ettiği öncelikli ürünlerden birini oluşturuyor. Binalarda yangın emniyeti ve yalıtımı bir arada sunduğu için tercih edilen İngiltere Warringtonfire laboratuarları tarafından da onaylanan gazbeton yanmazlık özelliği ile özellikle AVM ve büyük tesisler başta olmak üzere bir çok projenin inşaatında temel yapı taşı olarak tercih ediliyor.

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/akg-gazbeton-cevreci-ve-guvenli-urunleriyle-yapi-fuarinda_79220.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!