ostaryapı'nın Kurtköy'de inşa ettiği Akik Evleri'nde 115 ve 145 metrekarelik iki tip 3+1 daire 165 bin YTL ile 210 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Kuveyt Türk tarafından yüzde 60 oranında 120 aya kadar kredilendirilen dairelerin 2008 yazının sonlarında teslim edilmesi planlanıyor.
Akik Evleri'nin mimarı Atilla Çakır, sitenin 12 bin 500 metrekare arsa üzerinde, 9 blokta toplam 104 daireden oluştuğunu söyledi. Site alanının yüzde 80 oranında yeşil alanlara ayrıldığını ifade eden Çakır şunları söyledi: "Postmodern bir mimari çizgi taşıyan Akik Evleri'nde binalar her katta 2 daire yer alacak şekilde 6'şar katlı olarak tasarlandı. Sitenin peyzaj düzenlemesini yaparak teslim edeceğimiz açık alanlarında spor alanları, çocuk parkları, yürüyüş yolları ve açık otoparklar yer alacak.
Akik Evleri'nin Aydos ormanının ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait spor tesislerinin hemen yanında bulunduğuna dikkat çeken Çakır, "Sitemiz TEM otoyoluna 2 kilometre, Formula 1 pistine ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na ise 5 kilometre mesafede yer alıyor" diye konuştu.
|