Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Akıllı Park’ın Başkanı da Akıllı Çıktı

Sosyal Belediyecilik Projeleri Yarışması‘nda Akıllı Park Projesi ile jüri özel ödülünü Başbakan Erdoğan’ın elinden alan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’in parkın ihalesini kazanan Rainplus isimli şirkete borçlarını ödemediği ortaya çıktı.

Gazete Vatan
‘Akıllı Park’ın Başkanı da Akıllı Çıktı

Sosyal Belediyecilik Projeleri Yarışması'nda Akıllı Park Projesi ile jüri özel ödülünü Başbakan Erdoğan’ın elinden alan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’in parkın ihalesini kazanan Rainplus isimli şirkete borçlarını ödemediği ortaya çıktı.

Samsun’un ilçesi olan Havza’nın Belediye Başkanı Murat İkiz’in, 2007 yılında uygulamasına başlanıp uzun çalışmalar sonucunda her aşaması başarıyla tamamlanan ve 2008 yılında Havza Belediye’sine teslim edilen 'Akıllı Park'a ait borçlarını ödenmediği ortaya çıktı. Planlama ve uygulaması yüzde 100 yerli çözümle oluşturulduğunu söyleyen projenin mimarı Kazım Uslu, “Mükemmel planlanarak tasarlanan 'Akıllı Park' aldığı ödüllerlerle ulusal anlamda başarılı bir proje olduğunu en son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ödülünü alarak ispatlamıştır” diyerek projenin eşine nadir rastlanan bir çalışma olduğunu vurguladı. 'Akıllı Park'olarak bilinen 20 bin 251 metrekarelik alanda yapılan ve toplam maliyeti 5 milyon lira tutarında olan Kevser Park’ı, internet ortamından 24 saat izlenebiliyor. Sulama ve ışıklandırma sistemi internet ortamında kontrol edilen akıllı park 24 saat güvenlik kameraları ile izleniyor. Parkın bir başka özelliği ise Havza İlçesi’nde önemli kurum ve kuruluşların olduğu merkezi bir konumda toplanma noktası olarak kullanılıyor olması.

Peyzaj mimarı Kazım Uslu uğradığı zararı ve uzun emekler sonucu onlarca işçiyle meydana getirilen alın terinin nasıl hiçe sayıldığını şu sözlerle aktardı:

100 bin TL’lik zarar

“İki senedir alamadığım paraya istinaden en az 100 bin TL zararım söz konusu. Kaldı ki mahkemeye vermiş olsam, mahkeme sonunda senelik ticari faizle birlikte 100 bin TL’den fazla olarak alırdım. Manevi duygularla yaptığımız iş iki senedir belimizi büktü.”

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise hakkındaki iddialara şöyle cevap verdi: “Başbakanımız ödül verdikten sonra insanlar böyle şeyler ortaya atıyor. Kriz döneminde yaklaşık 500 bin TL’den 165 bin TL’lik bir kısmın kalması normal bir durum. Zaten 2010 yılı içerisinde borcunu vereceğiz. Bir tek ona değil bir çok firmaya borcumuz var. Kaçmıyoruz ya. Krizin olduğu bir dönemde. Ama dedikleri gibi o borç 165 bin TL mi bilmiyorum.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/akilli-parkin-baskani-da-akilli-cikti_78301.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!