Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akıllı Şehirler Forumu İstanbul’da Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ve IBM’in organizasyonuyla 06 Mayıs 2010 Perşembe günü Conrad Otel’de gerçekleştirilen “Akıllı Şehirler Forumu”nda; “akıllı Şehirler için yol haritaları”, “ akıllı ulaşım”, akıllı vatandaşlık hizmetleri”, “akıllı enerji ve doğal kaynaklar”, “risk ve kriz yönetimi” gibi konular ön plana çıktı.

ibb.gov.tr
Akıllı Şehirler Forumu İstanbul’da Yapıldı

stanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ve IBM’in organizasyonuyla 06 Mayıs 2010 Perşembe günü Conrad Otel’de gerçekleştirilen “Akıllı Şehirler Forumu”nda; “akıllı şehirler için yol haritaları”, “akıllı ulaşım”, akıllı vatandaşlık hizmetleri”, “akıllı enerji ve doğal kaynaklar”, “risk ve kriz yönetimi” gibi konular ön plana çıktı.

Akıllı bir dünyanın, “refah dolu ve sürdürülebilir” şehirlerle mümkün olacağı düşüncesinden hareketle gerçekleştirilen 3 oturumlu programın birinci birleşiminde söz alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul’un dünya kentleri arasındaki konumu ve misyonuna vurgu yaparak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinde teknolojik imkanlardan nasıl istifade edildiğini anlattı. İstanbul’da her gün 1 milyon 800 bin motorlu taşıtın ulaşımda kullanıldığına ve her gün 1 milyon 100 bin civarında vatandaşın Asya’dan Avrupa ve Avrupa’dan Asya kıtalarına geçiş yaptığını vurgulayan Selamet, ortaya çıkan trafik sorununda geleneksel yöntemlerin fayda sağlamayacağını bildiklerini, bu bilinçten hareketle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mobil uygulamalar ve web sitesi uygulamaları ile vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunmaya çalıştığını belirtti.

IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk ise; 2050 yılına kadar dünya nüfusunun %70’inin kent merkezlerinde yaşamaya başlayacağının öngörüldüğünü belirterek hızlı şehirleşme sürecinde karşılaşılabilecek sosyal, ekonomik ve altyapısal sorunların çözümünde yerel  yönetimlerin üstleneceği misyonun önemine vurgu yaptı. Öte yandan Stockholm Çevre ve Sağlık Hizmetleri Direktörü Gunnar Söderholm, “Stockholm Şehir Trafik Projesi” üzerine ve IBM Almanya danışmanlarından Herbert Kircher de “Akıllı Şehirlere Doğru Yol Haritaları” konu başlığıyla birer sunum gerçekleştirdi.

Programın 2. oturumunda da IBM Akıllı Şehirler Lideri Robert Kernstock ve IBM Küresel İş Hizmetleri Danışmanı Fred Streefiand tarafından ulaşım, risk ve kriz yönetimi ve vatandaşlık hizmetleri konularında sunumlar yapıldı.

3. oturum ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Hakkı Tok, Zorlu Enerji CEO’su Murat Sungur Bursa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Türkay ve IBM Türk Genel Müdür Yardımcısı Murat Tozan’ın katılımıyla panel formatında gerçekleştirildi. Bloomberg Businessweek  Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, belediyecilik hizmetlerinde teknolojik imkanların kullanılmasının sağladığı  kolaylıklar, değişen dünya düzeninde enerji tasarrufunun önemi ve hızla ilerleyen şehirleşmenin doğurabileceği riskleri giderecek projeler üzerinde duruldu.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/akilli-sehirler-forumu-istanbulda-yapildi_79340.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!