Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

''Akkuyu Sismik Açıdan En Güvenli Yer''

Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, nükleer santralin kurulacağı Akkuyu'nun sismik açıdan en güvenli yer olduğunu söyledi.

yapi.com.tr / AA
''Akkuyu Sismik Açıdan En Güvenli Yer'' Foto: Anıl Bağrık (AA)

Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Adana Genç İş Adamları Derneği'nde (AGİAD) düzenlenen ''Akkuyu Nükleer Enerji Santrali Bilgilendirme Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, santralin inşaatı sırasında Türkiye'den sağlanabilecek tüm işlerin Türk firmalar tarafından yapılacağını belirtti.

Santralin yaklaşık 20-22 milyar dolarlık bir yatırım olacağını kaydeden Kasumov, bu yatırımın yarısına yakınından Türk firmalarının yararlanacağını ifade etti.

Kasumov, 2013 yılının sonuna kadar gerekli etüt çalışmalarını bitirip, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunu almayı planladıklarını söyledi.

Santralin temelinin 2014 yılı başında atılacağını belirten Kasumov, firmalar için asıl işin temel atıldıktan sonra başlayacağını kaydetti.

İnşaat sırasında 10-12 bin kişinin çalışacağını, santralin dolaylı olarak da 40 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını ifade eden Kasumov, nükleer santral kurulması açısından Akkuyu'nun güvenli olduğu için tercih edildiğini belirterek, ''Burası sismik açıdan en güvenli yer'' dedi.

Kasumov, bir gazetecinin ''Son yaşanan depremlerden sonra bir endişe taşınıyor mu-'' şeklindeki sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

''Modern, son teknoloji ürünü olan santral çok şiddetli bir depreme dayanıklı olarak yapılacak. Çok yüksek binalar da yapılıyor depreme dayanıklı olarak. Son teknolojiler bu sorunu ortadan kaldırıyor. Buna rağmen biz, bölgenin olabilirliği en yüksek deprem şiddetini hesaplayabilmek için de sismik çalışmaları yapıyoruz. Verileri topluyoruz. 20 milyar doları yerin altına indirmek istemiyoruz.''

ETİKETLER: firma enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/akkuyu-sismik-acidan-en-guvenli-yer_100465.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!