Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Aklımızı Peynir Ekmekle mi Yedik?

Anıtkabir’in yapılaşmaya açılacağı iddialarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan tepki geldi. Işık, “Aklımızı peynir ekmekle mi yedik. Buna hiç kimse evet demez” açıklamasını yaptı.

yapi.com.tr
Aklımızı Peynir Ekmekle mi Yedik?

Hürriyet'in haberine göre, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Anıtkabir’in yapılaşmaya açılacağı iddiaları için, “Aklımızı peynir ekmekle mi yedik? Silahlı Kuvvetlere, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilen alan içerisinde bir yapılaşma, akla zarar bir iştir. Buna hiç kimse evet demez” dedi. “Atatürk hepimizin ortak değeri” diyen Işık, Anıtkabir ile ilgili kesinlikle hiç kimsenin kendi kafasına göre bir şey yapmasının mümkün olmadığını savundu. Işık şu açıklamayı yaptı:  “Ama maalesef Mimarlar Odası bir algı operasyonuyla sanki Anıtkabir’in arazisi imara açılıyormuş gibi gerçekten uzaktan yakından alakası olmayan haberler yayıyor. Bunu biz de incelettik. Orada muhtemelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile Mimarlar Odası arasındaki çekişmeye maalesef Anıtkabir ve Atatürk alet edilmeye çalışılıyor. Orada hiçbir şekilde yapılaşmaya, Anıtkabir’in askeri sınırlar içerisinde kalan bölgede en küçük bir yapılaşmaya dahi ne Büyükşehir Belediyesi’nin öyle bir niyeti var ne de ona biz müsaade ederiz.”

Akla zarar bir iş

O bölgenin imara açılmasına yönelik hiçbir şekilde ne belediyenin ne de hükümetin bir talebi olmadığını kaydeden Işık, “Anıtkabir’in sınırları var biliyorsunuz. Anıtkabir’in askeri sınırlarının içerisinde ne bizden bir talep var ne de Büyükşehir’in bir plan değişikliği var. Sadece daha önceden park alanı olarak küçük bir askeri arazinin park alanı yapılmasıyla ilgili bir teklif yapılmış onu da biz kabul etmemişiz zaten bakanlık olarak” dedi. “Bizim, Milli Savunma Bakanlığı’nın, Kara Kuvvetleri’ne tahsisli arazilerimiz içerisinde alınan hiçbir karar yok” açıklamasını da yapan Işık, “Bizim alanımız içerisinde yani TSK’nın kullanımında olan alan içerisinde alınan hiçbir karar yok” dedi. “Karar alma niyeti de mi yok” sorusuna karşılık da Işık, “Niye karar alalım, o kadar güzelliği, yeşilliği niye bozalım? Aklımızı peynir ekmekle mi yedik. Arkadaşlar bırakın AK Partili olmayı, başka bir partili olmayı, normal bir yurttaş olarak orada bir yapılaşma akla zarar bir iştir. Buna hiç kimse evet demez” dedi.

İnşaat yapılmamalı

Büyükşehir Belediyesi imar komisyonu üyesi BBP’li İbrahim Uyar ise, “Burada tek sıkıntı, lojman inşaat alanına yeni inşaat yapılma ihtimali. Her ne kadar büyük bir yoğunluk verilmemiş olsa da tüm kesimlerin içinin rahat etmesi gerekiyor. Ağustostaki ilk meclis gününde tüm siyasi partilerin bir araya gelerek Anıtkabir’de yeni inşaat yapılamayacağına dair karar alınmalıdır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aklimizi-peynir-ekmekle-mi-yedik_160295.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!