Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AKM'de Restorasyon Başlıyor mu?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tadilat, tamirat ve güçlendirme yapmak üzere bu ay içinde ihaleye çıkacak. Hürriyet Gazetesi'nin AA kaynaklı haberine göre restorasyonun, Ekim ayında başlaması ve en geç 2013 yılının Cumhuriyet Bayramı’nda tamamlanması öngörülüyor.

yapi.com.tr
AKM'de Restorasyon Başlıyor mu?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tadilat, tamirat ve güçlendirme yapmak üzere bu ay içinde ihaleye çıkacak. Hürriyet Gazetesi 'nin AA kaynaklı haberine göre restorasyonun, Ekim ayında başlaması ve en geç 2013 yılının Cumhuriyet Bayramı’nda tamamlanması öngörülüyor. Tadilat, tamirat ve güçlendirme, mevcut bina korunarak gerçekleştirilecek, binada herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

AKM’nin, dünya standartlarında bir kültür ve sanat merkezine dönüştürülmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı arasında 8 Ekim 2008’de işbirliği protokolü imzalanmıştı. Ancak ‘Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası’ (Kültür Sanat-Sen), Koruma Kurulu kararının iptali için Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine dava açmış, İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı, 27 Temmuz 2009 tarihinde ajansa bildirilmişti. Ajans, bunun üzerine AKM’nin onarımıyla ilgili başlattığı her türlü çalışmayı durdurmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akmde-restorasyon-basliyor-mu_90665.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!