Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akmerkez'de Tadilatın Tadı Kaçtı

Yıl 1993... Akmerkez açılmış, içerisi tıklım tıklım... Değil hafta sonları, hafta içinde bile kalabalık yüzünden dolaşmak zor. Akmerkez'in popülaritesi şehir dışına taşıyor; Bursa gibi yakın şehirlerden bile günübirlik turlar düzenlenmeye başlıyor. En şık dükkanlar, en çeşitli koleksiyonlar burada... Şehir içinde, sadece Beyaz Türkler'in değil,

Milliyet Gazetesi
Akmerkez'de Tadilatın Tadı Kaçtı

Yıl 1993... Akmerkez açılmış, içerisi tıklım tıklım... Değil hafta sonları, hafta içinde bile kalabalık yüzünden dolaşmak zor. Akmerkez'in popülaritesi şehir dışına taşıyor; Bursa gibi yakın şehirlerden bile günübirlik turlar düzenlenmeye başlıyor. En şık dükkanlar, en çeşitli koleksiyonlar burada... Şehir içinde, sadece Beyaz Türkler'in değil, halkın vakit geçirmeyi sevdiği, bir nevi buluşma, güne başlama noktası...

Yıl 2009... Bir yıl önce hem dışta, hem içte başlayan tadilat hala bitmiş değil. Yakın zamanda bitecek gibi de durmuyor: Eskiden iğne atsan düşmeyecek f ast food' katı bile pazar akşamüstü sinek avlıyor. Tavanlara gerilen ağlar, duvarlardan fışkıran kablolar ve borular, yarısı tamamlanmış zemin... Bir zamanların imrenilen alışveriş merkezi, şantiye lavaşında! Her katta en az 3-4 mağaza boşalmış, camlarına Akmerkez logolu hediyelik kağıtlar yapıştırılmış... Fast food katı hariç, toplam 12 mağazanın kepenkleri inmiş. Kalanlarsa, zaten kriz yüzünden ızalan üç beş müşteriyle avunmaya çalışıyor.

Manzara hüzünlü... Akmerkez'in, dekorasyonu tamamlanan katlarında tepeden yapılan beyaz aydınlatma da ne yazık ki alışveriş merkezine 'yeni' hissini verememiş. Aksine, aradaki farkın altını daha da çiziyor.

Diyeceksiniz ki İstanbul'da birbirinden iddialı alışveriş merkezi açıldı, rekabet 90'lı yıllardaki gibi değil. Doğru... Ancak Akmerkez'e en büyük darbe, bir türlü bitmeyen inşaat süreci oldu. Mağaza çalışanları ve sahipleri, tadilatın ne zaman biteceğini bilemiyor... Akmerkez yakınında oturanlar ise gece süren inşaat sesinden şikayetçi.

Renovasyon bitemedi

Renovasyon, mayıs ayında yapılan bir ihbarla iyice çıkmaza girdi: 'Basit onarım' izni alındığı halde, kaçak inşaat yapıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Gerçi bu iddia kanıtlanmadı. Ancak bu gelişmeler, Akmerkez'de işleri iyice aksattı. Korkarız Akmerkez, süreç uzadıkça geri dönülemez biçimde prestij kaybedecek. Bunun acısını sadece Akmerkez çekmez: Şehir ekonomisi ve yaşamına katkıda bulunan irili ufaklı işletmeler ve elbette tüketici de mağdur.

Küçük mağazalar çok fena hırpalandı

Akmerkez'de mağazası bulunan büyük bir mağaza zinciri sahibi şunları söylüyor:

"Tadilat söz verilenden çok daha uzun sürdü. Şu sıralar bitmesi gerekiyordu ama hala çok iş var. Sanıyorum belediyenin inşaatı bir süreliğine mühürlemesi gecikmeye neden oldu. Büyük mağazalarda, önemli markalarda sıkıntı yok ama küçükler bayağı hırpalandı. Şu anda Akmerkez'in aşağı yukarı yüzde 25'i boş. Bir kısmı yüksek kiralar ve azalan satışlar nedeniyle dayanamadı çıktı, bir kısmını da alışveriş merkezinin sahibi olan şirket tahliye etti. Ciro üzerinden kira ödeyenler çok şikayet etmiyor ama, sabit kirası olanlar tadilatın uzun sürmesi nedeniyle sıkıntılı durumda. Herkes inşaatın bir an önce bitmesini bekliyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/akmerkezde-tadilatin-tadi-kacti_73991.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!