Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akmerkez’i ‘Boğaz’ Gibi Yapacak, Gayrimenkule 150 Milyon Dolar Daha Yatıracak

Türkiye’nin ilk rezidans projesini barındıran Akmerkez’den sonra lokasyon beğenmekte zorlandıklarını belirten Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve AKİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Raif Ali Dinçkök, “Akmerkez o kadar ileri bir projeydi ki en az ona yakın değerde projeler üretmek istedik. Bu da çok kolay olmadı. Akmerkez’den sonra yeni proje ve

Hürriyet Gazetesi
Akmerkez’i ‘Boğaz’ Gibi Yapacak, Gayrimenkule 150 Milyon Dolar Daha Yatıracak

Türk perakende sektörü açısından önemli bir mihenk taşı olan ve Türkiye’nin ilk rezidans projesini barındıran Akmerkez’den sonra yeni lokasyon beğenmekte zorlandıklarını belirten Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve AKİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Raif Ali Dinçkök, “Akmerkez o kadar ileri bir projeydi ki en az ona yakın değerde projeler üretmek istedik. Bu da çok kolay olmadı. Akmerkez’den sonra yeni proje ve lokasyon beğenmekte çok zorlandık” dedi.

Akkök Şirketler Grubu’na bağlı AKİŞ, 2009’da Garanti Koza ile ortak Akkoza ve Sinpaş, Yıldız Holding ile birlikte de Akasya Göl Evleri projelerine başlamıştı. AKİŞ’in, Esenyurt’un Bahçeşehir bölgesindeki son projesi alışveriş ve yaşam merkezi projesi Akbatı’nın tanıtımı sonrasında sorularımızı yanıtlayan Raif Ali Dinçkök, gayrimenkul alanındaki yatırımları sürdüreceklerini söyledi.

260 milyon dolar yatırdı

5 bin 500 konutluk Akkoza projesinin 1 ve 2’nci fazlarını kendi paylarının yüzde 25 olduğu Garanti Koza ortaklığında gerçekleştirdiklerini hatırlatan Dinçkök, yaklaşık 1600 konutluk Akasya Göl Evleri’nin yüzde 90 oranında satıldığını söyledi. 2009 yılında gayrimenkule 110 milyon dolar yatırım yaptıklarını, 2010’da ise bu alandaki yatırımlarının 150 milyon doları bulacağını vurgulayan Dinçkök, “Şu anda devam eden 3 gayrimenkul projemizle 1.2 milyon metrekare inşaat alanına ulaştık. Şu anda üzerinde çalıştığımız pek çok gayrimenkuy projesi var ama henüz duyurulacak aşamaya gelmedi. Bu alandaki yatırımlarımız devam edecek” dedi.

Akmerkez’deki tadilatla ilgili olarak ise Raif Dinçkök, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir izin süreci var. Onaylanırsa 5 ay içinde tamamen bitmiş olacak” dedi.

186 bin liradan başlıyor

AKİŞ Genel Müdürü Gökşin Durusoy, Esenyurt’u gerçek anlamda rezidans kavramı ve hizmetleriyle tanıştıracak ilk yaşam kompleksi olan Akbatı’nın bir alışveriş merkezi üzerinde yükselen 348 rezidans ile ortak yaşam alanları ve sosyal tesislerinden oluştuğunu söyledi. Büyüklükleri 67-571 metrekare arasında değişen rezidanslar, 186 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akmerkezi-bogaz-gibi-yapacak-gayrimenkule-150-milyon-dolar-daha-yatiracak_75898.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!