Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AKP Binası Mühürlendi

Ankara 8. İdare Mahkemesi, AKP'nin yeni genel merkez binası inşaatını durdurdu.

Sabah Gazetesi
AKP Binası Mühürlendi

nkara 8. İdare Mahkemesi, AKP'nin yeni genel merkez binası inşaatını durdurdu.

AK Parti Genel Merkez inşaatına yargı engeli
AK Parti'nin 10 milyon YTL'ye mal olacak genel merkez inşaatı için yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Erdoğan, Çağdaş Başkent Ankara Derneği'nin başvurusu üzerine alınan karar için "İdeolojik" dedi.

AK Parti, genel merkez binası inşaatı için yargıdan gelen yürütmeyi durdurma kararı ile şoka uğradı. Çağdaş Başkent Ankara Derneği'nin başvurusu üzerine, mahkemenin aldığı kararı eleştiren Başbakan Tayyip Erdoğan, "İdeolojik bakıyorlar" dedi. Ankara 8'inci İdare Mahkemesi, Çağdaş Başkent Ankara Derneği'nin başvurusu üzerine, AKP Genel Merkez inşaatının yapımını durdurdu. Karara ilişkin AKP'ye herhangi bir tebligat gelmezken, konu Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla ortaya çıktı.

İnşaat devam edecek
İnşaatta sıkıntı çıkmaması için sürekli parti yöneticilerini uyardığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: Büyükşehir ve Çankaya Belediyesi'nden belgeleri eksiksiz alın diye arkadaşlara söyledim. Bu tip girişimlere fırsat verilmesin, sıkıntı olmasın istedim. Kaba inşaatı bitti, şimdi nazım planıyla ilgili yargıdan yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bazı dernekler ve belediye ideolojik bakılıyor, bu yanlıştır." Kabası büyük ölçüde tamamlanan inşaattan sorumluAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ise, inşaatın ruhsatı bulunduğunu ve çalışmaların devam edeceğini söyledi. Derneğin, Belediye Meclisi'nin aldığı her kararı mahkemeye götürdüğünü söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, kararının genel merkez inşaatını etkilemeyeceğini belirttiler. Başbakan Erdoğan'ın ise, yargı kararına uyularak projede değişikliğe gidilmesi talimatı verdiği öğrenildi. Projede, yargı kararı gereği küçük değişiklikler yapılarak durdurma kararının aşılması hedefleniyor.

10 Milyon YTL'lik proje
AK Parti yönetimi, Balgat semtinde kirada oturduğu genel merkez binasının yetersiz olması nedeniyle geçen yıl Söğütözü'nde Laila Bar'ın önündeki 8 bin 400 metre karelik arsayı, 9,5 milyon YTL'ye satın aldı. İnşaat için 2006 bütçesinde 10 trilyonluk ödenek ayrıldı. İkisi yer altında 12 kat olarak tasarlanan bina tamamlandığında kadın ve gençlik kolları başta olmak üzere partinin tüm birimleri buraya taşınacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akp-binasi-muhurlendi_50922.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!