Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AKP’den Yeşil 2B Masalları

Çevre ve Orman Bakanlığı, önceki gün gazetemizde çıkan “AKP yeşile kör” haberi ile ilgili yaptığı açıklamada, 2B alanlarının hepsinin değil ancak yarısının satışa çıkarılacağını belirtti.

Cumhuriyet Gazetesi
AKP’den Yeşil 2B Masalları

Çevre ve Orman Bakanlığı, önceki gün gazetemizde çıkan “AKP yeşile kör” haberi ile ilgili yaptığı açıklamada, 2B alanlarının hepsinin değil ancak yarısının satışa çıkarılacağını belirtti. Hazırlanan yasa taslağına göre yaklaşık 50 bin hektarın yeniden ormana dönüştürüleceği göz önüne alınırsa Türkiye’de bulunan 473 bin 419 hektarlık 2B alanının, 200 bin hektarı satılacak. Çevre ve Orman Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde gönderilen açıklamada, yasal düzenlemeler ile daha önce orman rejimi dışına çıkartılan 2B alanlarının detaylı kadastro çalışmalarının gerçekleştirildiği, kullanıcıların tespit edildiği, bu arazilerin değerlendirme ve satış esaslarının ortaya konulduğu kaydedildi.

2B alanlarında yapılan kadastro çalışmalarında eylemli orman alanlarının tekrar orman rejimine alındığı ifade edilerek “Toplam 2B alanlarının ancak yarısına yakın bir kısmı satışa söz konusu olabilecektir. 2B alanlarının satışından elde edilecek gelirin önemli bir kısmı ise ormancılık ve orman varlığının arttırılmasında kullanılacaktır” denildi. 2B’ler, ilk aşamada kadastro ve güncelleme işlemleri tamamlanan ve büyük bölümü sahil şeridinde yer alan 36 ilde satışa çıkarılacak. Kadastro ve güncelleme çalışması yapılan ve 2B arazilerinin ilk etapta satışa sunulması planlanan iller içerisinde İstanbul da yer alıyor.

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/akpden-yesil-2b-masallari_83968.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!