Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AKP’li Topbaş’a İmar Cezası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu konut uygulamalarını yürütmekte olan “İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret AŞ”nin (KİPTAŞ) Büyükçekmece İlçesi Tepecik beldesindeki inşaatlarına “tarımsal alanda kaçak uygulama” nedeniyle ceza verildi.

Cumhuriyet Gazetesi
AKP’li Topbaş’a İmar Cezası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu konut uygulamalarını yürütmekte olan “İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret AŞ”nin (KİPTAŞ) Büyükçekmece İlçesi Tepecik beldesindeki inşaatlarına “tarımsal alanda kaçak uygulama” nedeniyle ceza verildi.

İstanbul İl Tarım Müdürlüğü tarafından 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu kapsamında 21 Ekim 2008 tarihli “Valilik Oluru” ile verilen 344 bin 240 liralık cezanın KİPTAŞ tarafından taksitle ödenmeye başlandığı öğrenildi. Müdürlük ayrıca inşaatların yıkılarak arazilerin yeniden tarım alanına dönüştürülmesini talep ediyor...

Tepecik’e bağlı Türkoba’daki “mutlak tarım arazisi” vasfı taşıyan 9, 11 ve 12 parsellerde yasalara ve metropoliten planlama kararlarına aykırı olarak inşa edilmekte olan KİPTAŞ sitesi için “TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası” suç duyurusunda bulunarak dava süreci başlatmıştı.

Odanın girişimleri üzerine inşaatların “kesin imar yasağı” bulunan mutlak tarım alanı karakterli korunması gereken arazide ve “ruhsatsız” gerçekleştiği anlaşılınca, il tarım müdürlüğü de yasal işlemler için harekete geçti. Aynı süreçte mahkemece yapılan tespitlerde de toplam 133 bin 528 m2’lik tarım alanının inşaatlar yüzünden “şantiye”ye dönüştüğü bilirkişilerce rapor edildi.

Bu saptamalar üzerine inşaatlara yapılan işlemler hakkında bilgi isteyen Ziraat Mühendisleri Odası’na gönderilen 15 Aralık 2008 tarih ve 5976 sayılı Valilik/Tarım İl Müdürlüğü yazısında, KİPTAŞ‘ın arazinin vasfı hakkındaki “kurum görüşü”nü de dikkate almadığı belirtiliyor.

Müdürlüğün kurum görüşü ise 06 Haziran 2008 tarih ve 3186 sayılı yazısında, “tarım dışı amaçlı kullanımı uygun görülmemektedir” şeklinde belirtiliyor. Bu nedenle yine müdürlüğün açıklama yazısında da “taşınmazların izinsiz olarak toplu konut yapımı için tarım dışı amaçla kullanılması nedeniyle idari para cezası kararı verilmiş; cezanın 1/4’lük kısmı ödenmiş, bakiyesinin taksitlendirilmesi istenmiştir..” bilgisi veriliyor. 04 Kasım 2008 tarih ve 5352 sayılı yazısıyla, Tepecik Belediye Başkanlığı’ndan “bahse konu arazinin toprak yapısının tarımsal amaçlı kullanıma hazır hale getirilmesinin sağlanması...”nı talep etmiş durumda...

http://www.yapi.com.tr/haberler/akpli-topbasa-imar-cezasi_65776.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!