Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akrabalara Adaylık Yasağı Gökçek'i Vurdu

AKP yerel seçimlerde, akrabalara "adaylık yasağı" getirdi. Birinci ve ikinci derece akrabalar, aynı ilden belediyelere aday olamayacak. Bu karar sonrası gözler Ankara'ya, Melih Gökçek ve Ankara Çankaya'dan "aday olmayı düşünen" oğlu Osman Gökçek'e çevrildi.

CNN Türk
Akrabalara Adaylık Yasağı Gökçek'i Vurdu

AKP yerel seçimlerde, akrabalara "adaylık yasağı" getirdi. Birinci ve ikinci derece akrabalar, aynı ilden belediyelere aday olamayacak. Bu karar sonrası gözler Ankara'ya, Melih Gökçek ve Ankara Çankaya'dan "aday olmayı düşünen" oğlu Osman Gökçek'e çevrildi. Osman Gökçek, yasakla ilgili eline bir belgenin ulaşmadığını söylerken, Melih Gökçek ise karara tepki gösterdi.

AKP yerel seçimlerde hedeflerini de belirledi, aday adayları için kriterlerini de. Mart 2009'da seçimlerde belediye başkan adaylarının birinci derece akrabalarının aynı ilde adaylığını yasakladı. Karar son Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında alındı. Adayların sadece çocukları gibi birinci derece akrabaları değil, enişte, amca, dayı gibi ikinci derece yakınları da aynı ilden aday olamayacak.

Akraba yasağı, gözleri Ankara ve Çankaya'dan aday adaylıklarını ilan eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve oğlu Osman Göçek'e çevirdi. Osman Gökçek, "Kesinlikle resmi bir belge ulaşmadı. Ben halen aday adayıyım. Başbakanım da uygun görürse Çankaya'yı alacağıma inanıyorum" dedi.

Akraba yasağına Melih Gökçek ise tepki göstererek, oğlunun aday olsun olmasın Çankaya'yı alacaklarını iddia etti.
Gökçek, "Melih Gökçek aday olsun olmasın. Osman Gökçek aday olsun olmasın. Güçlerinin yettiği kadar çalışırlar AK Parti için neferlik yaparlar, ama Osman aday olsun olmasın. Çankayayı CHP'den söke söke alacağız" dedi.

AKP aday adaylarından alınacak başvuru ücretlerini de belirledi.

10 Kasım'da başlayacak başvurularda pozitif ayrımcılık uygulanacak. Büyükşehirlerde erkek adaylardan 7 bin 500 YTL, kadınlardan 5 bin YTL alınacak. Özürlülerden ise ücret alınmayacak.

Salı günü Başbakan Erdoğan il başkanlarıyla biraraya gelecek, hem alınan kararları anlatacak, hem de temel stratejiyi paylaşacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akrabalara-adaylik-yasagi-gokceki-vurdu_64505.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!