Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aktarmalı Ulaşım Sistemi Başlıyor

Başkan Kocaoğlu ve ESHOT Müdürü Şener, kent merkezinde sıkışıklığa neden olan otobüslerin sayısını azaltarak aktarmalı ulaşıma geçileceğini açıkladı. İlk etapta 186 araç trafikten çekilecek.

Milliyet EGE



Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin merkezinde trafiği belediye otobüslerinin tıkadığını söyledi. Kocaoğlu, bunu çözmek için Aliağa-Menderes banliyo hattının bitmesini beklediklerini ancak artık kademeli olarak yeni sisteme geçmeye başlayacaklarının açıkladı.

Özellikle Halkapınar’la Bahri Baba Parkı arasında ring projesini hayata geçireceklerini belirten Kocaoğlu, “Bu sayede kent merkezine giren araç sayısı azalacak. Yolcular bu iki aktarma merkezine geldikleri otobüsten inerek ringe binecekler” dedi. Metro inşaatı nedeniyle bir süre trafiğe kapanacak İnönü Caddesi’nin trafiğinin de Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na geleceğini kaydeden Kocaoğlu, bu nedenle sistemin önemine dikkat çekti.

Kent merkezinde trafiğin en yoğun olduğu Şair Eşref Bulvarı’nda 58 hatta 386 aracın sefer yaptığını ifade eden ESHOT Genel Müdürü Gül Şener de, “İlk etapta buradan geçen hat sayısını 45’e, otobüs sayısını 200’ye indireceğiz. Kısa süre sonra Çınarlı hemzemin geçidi kapanacak. Şair Eşref’te devreye girecek yeni güzergah ve sistemle 60 araç azalacak. Daha sonra sıra Egekent, Ata Sanayi, Alaybey’e gelecek” dedi. Şener, Aliağa-Menderes’in devreye girmesine paralel Aliağa, Menemen, Ulukent, Egekent, Çiğli, Mavişehir, Bayraklı, Salhane, Halkapınar, Şirinyer, Semt Garajı, Esbaş, Sarnıç, Cumaovası aktarma merkezlerinin devreye gireceğini de açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aktarmali-ulasim-sistemi-basliyor_75713.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!