Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aktaş Holding ‘Çevreci’ Ürünleriyle 42. Yapı Fuarı’nda

Aktaş Holding’in Yapı Grubu’nda bulunan ve EPDM membran Ak-İzo Yalıtım Sistemleri, bu yıl 42’ncisi düzenlenecek olan ve bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı özelliğindeki Turkeybuild İstanbul Fuarı’na hazırlanıyor.

yapi.com.tr
Aktaş Holding  ‘Çevreci’ Ürünleriyle 42. Yapı Fuarı’nda

Aktaş Holding, Türkiye yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olan ve bu yıl 42. yaşını kutlayan “Turkeybuild İstanbul 2019” için hazırlıklarını tamamladı. Holding bünyesinde Yapı Grubu’nda bulunan ve EPDM membran üretiminde ülkemizin lider üreticilerinden olan Ak-İzo Yalıtım Sistemleri ile fuarda yer alacak olan Aktaş Holding, fuar süresince, Lineflex markalı, çevre dostu ve ileri teknolojili ürünlerini sergileyecek.

Bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı özelliğindeki Turkeybuild İstanbul Fuarı’nda, Salon 3, 3B112 no'lu stantta ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan Ak-İzo, su yalıtım çözümleri konusunda geliştirdiği nitelikli ürünleriyle, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye hazırlanıyor.

Uluslararası Kyoto Ekoloji Anlaşması’nın (The International Kyoto Ecology Agreement), EPDM membranları mevcut membranlar içerisinde en uzun kullanım ömürlü, çevre dostu çatı malzemesi olarak kabul ettiğini ve önerdiğini ifade eden Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı İskender Ulusay, “Mükemmel bir izolasyon malzemesi olan EPDM, çatı izolasyonlarında istenen yalıtım özelliklerine de sahiptir. Evin içindeki ısının korunmasına yardımcı olur, bu da ısıtma faturalarında tasarruf imkânı sağlar. Ak-İzo’nun ürettiği ürünlerin üretim ve kullanımında da sınırlı çevresel etkisi vardır ve membranlar, kullanımdan sonra %100 geri dönüştürülebilir. İster siyah renk olsun ister renkli, Lineflex membran kullanımının izolasyon termal performansı, enerji tüketimini azaltmaktadır” dedi.

“EPDM polimerinin özellikleri ve Lineflex membran formülasyonları nedeniyle, yüzeyine temas eden yağmur sularını kirletmez ve bünyesinden herhangi bir migrasyon oluşturmaz” diyen Ulusay, “Bu nedenle, yağmur suyunu toplamaya ve geri dönüştürmeye olanak tanır. Hatta su toplama drenajlarında kullanılabilecek yegâne üründür. Lineflex ile daha sürdürülebilir bir yaşam tarzına adım atabilirsiniz. Lineflex EPDM membranları kimyasal olarak stabildir ve tehlikeli katkı maddeleri veya plastikleştiriciler içermez. Sonuç olarak, ürünün kullanım ömrü boyunca ve geri dönüşümünde çevreye hiçbir kimyasal yayılmaz.

Lineflex EPDM membran, LCA (Life Cycle Assessment) analizlerinde çok katmanlı ağır bitümlü veya klorlu membranlar ile karşılaştırıldığında uzun servis ömrü ile öne çıkar ve düşük ağırlık/hacim özellikleri ile birleştirildiğinde favori bir yalıtım malzemesidir. Avantaj, hammadde üretiminden başlamak üzere membran üretimi, kurulum ve montajı, sökülmesi ve elden çıkarılması veya yeniden kazanılmasını kapsar. Diğer membran ürünleri ile karşılaştırıldığında herhangi bir CFC, HCFC, phtalates, dioxine, düşük dereceli hidrokarbonlar veya diğer zararlı kimyasallar içermez. Bu ürünlerin, 50 yıldan fazla beklenen servis ömrü ve daha ince kalınlıklarda istenilen özelliklerde izolasyon gereklerini sağlaması, dünyadaki doğal kaynakların kullanımında önemli bir tasarruf göstergesidir. Bu nedenle, LCA kriterlerine göre tercih edilmesi gereken Lineflex EPDM membrandır” diye konuştu.

EPDM uygulama

18-22 Haziran tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliğinde düzenlenecek olan fuarın sektörün gelişimine önemli katkılar sağladığına da değinen İskender Ulusay, Ak-İzo olarak sektördeki pazar payını her geçen yıl daha ileri seviyeye taşıdıklarını vurguladı.

Günümüzde, kaynakların etkin kullanımının her geçen gün daha da önemli hale geldiğinin altını çizen Ulusay, şirket olarak ülkemizdeki su kaynaklarının korunup geliştirilmesi noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, özellikle çevre dostu ve katma değerli ürünler geliştirdiklerini ifade etti.

EPDM gölet tabanı uygulama

Ak-İzo’nun; temelden çatıya, cepheden teras ve gölet tabanlarına kadar birçok farklı uygulama alanında su yalıtım çözümleri sunarak, ülkemize ve sektöre bu alanda önemli katma değer sağladığının altını çizen Ulusay, sektöründe bölgenin en önemli organizasyonu niteliği taşıyan fuardan beklentilerinin de yüksek olduğunu kaydetti.

Öte yandan düzenlenecek olan fuarın; yeni ürün ve teknolojiler, katılımcıların yenilikçi ürün ve hizmetleri, sektörün gelişiminde başarının işaretleri, pazar trendleri, eğitim ve gelişim olanakları ile çok daha fazlasına ışık tutması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aktas-holding-cevreci-urunleriyle-42-yapi-fuarinda_173351.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!