Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Alakır İnsanı Vadisini Korumaya Kararlı"

Geçtiğimiz aylarda 80 yaşındaki HES karşıtı köylünün karakolda ifade vermesi sonrası kalp krizi geçirip öldüğü Alakır Vadisi’nde, HES şirketi şimdi de Antalya şehrinde asılan bir pankart nedeniyle vadideki köylüleri şikayet etti. Alakır Kardeşliği: “Kim astıysa yüreğine sağlık.”

bianet.org
"Alakır İnsanı Vadisini Korumaya Kararlı"

Antalya Alakır Vadisi'ndeki sekiz hidroelektrik santral (HES) projesinden altısının yapımını üstlenmiş ADO Madencilik Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret şirketi, Antalya'da bir üst geçide asılan "Doğa Katili ADO" pankartıyla ilgili olarak vadideki HES karşıtları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alakır Kardeşliği konuyla ilgili açıklamasında "Şikayet dilekçesinde, haklarında hiçbir delil gösterilememiş isimler, özenle seçilmiştir" dedi; şirket sahibi Cem Sak'ın vekili Ender Çakmak'ın şirkete dava açanlara, HES karşıtı yerellere gözdağı vermek istediğini söyledi. Grup, geçtiğimiz aylarda 80 yaşındaki HES karşıtı köylü Ahmet Türkkan'ın şirket şikayeti üzerine karakola çağrılarak ifadesinin alındığını; olayın ardından birkaç saat sonra ise kalp krizi geçirerek vefat ettiğini hatırlattı ve şöyle dedi:

"Alakır Vadisi'nde alın teriyle yaşayan bu insanlar yaşamlarına kasteden bu şirketin hiçbir tehdidine boyun eğmeyecek kadar onuruna, toprağına ve suyuna bağlıdır."

"Bu bir "kurtuluş" mücadelesidir"

"Yaşam ve yörelerinin can damarını çalmak isteyenlere karşı gerekirse hapse de girmeye, can vermeye de hazırdır. Bu bir "kurtuluş" mücadelesidir."

"ADO şimdi kendine yeni kurbanlar arıyor. Suyuna sahip çıkan cesur insanlar, sindirilmek isteniyor. Ne olduğu artık iyiden iyiye açığa çıkmış bu şirkete karşı artık herkes tek vücut oldu. ADO'nun icraatlarının delilleri, Alakır Vadisi'ndedir."

Şirketi Kınama ve Boykot Kampanyası

Üst geçide asılan pankartla ilgili ise "Doğa Katili ADO' pankartını asan duyarlı doğa dostu her kim ya da kimler ise, ellerinizden öperiz; yüreğinize sağlık" denildi. Grup şirkete karşı bir kınama mesajı gönderme ve şirket grubu bünyesindeki ürünleri boykot etme kampanyası başlattığını da duyurdu.

* Alakır Kardeşliği, info@ado.com.tr e-posta adresine aşağıdaki kınama mesajının gönderilmesi çağrısını yapıyor:

"ADO Madencilik Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yönetimine, Şirketiniz yetkililerinden Ender Çakmak'ın, şirketinizin Alakır vadisinde yapmayı planladığı HES'lere karşı dava açmış olan köylüleri sindirme ve korkutma niyetiyle, köylerinden 100 km'den fazla uzakta bulunan Antalya merkezdeki bir üstgeçide, şirketiniz aleyhine asılmış bir pankarttan dolayı, hiçbir delil sunmadan, keyfi olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmasını kınıyorum. Bu girişiminizin takipçisi olacağımı ve ADO group bünyesindeki tüm ürünlerinizi almayarak boykot edeceğimi beyan ederim."

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/alakir-insani-vadisini-korumaya-kararli_84235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!