Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alanya'daki İslami Otel Reuters'e Haber Oldu

Ajans, Bera Otel'i 'inancına ters düşmeden plaj tadını almak isteyen yeni zengin Müslüman kesime hitap eden mekânlardan' diyerek anlattı.

Radikal Gazetesi
Alanya'daki İslami Otel Reuters'e Haber Oldu

euters Haber Ajansı, Alanya'daki İslami otel Bera'yı yazdı. Habere göre, Türk kadınları otelde gündüz bikini giyip havuz kenarında göbek dansı yapıyor, geceleri de başörtüleriyle yeni güneş yanıklarını kapatarak akşam yemeği için erkeklerin yanında yerlerini alıyor. Kadın ve erkekler için ayrı yüzme havuzları bulunan beş yıldızlı Bera'da alkol servisi yapılmıyor ama kadınlar kamusal alanda genellikle sahip olmadıkları bir özgürlüğü burada yaşayabiliyor.

"Burası inancına ters düşmeden plaj tadını almak isteyen yeni zengin Müslüman kesime hitap eden mekânlardan sadece biri" denilen haberde kadınların 'haşema adlı baştan dize inen torbamsı yüzme giysisiyle daha rahat ettiği, ancak halen Türkiye'deki çoğu plajda bu görüntünün fazlasıyla dikkat çektiği' belirtiliyor.

38 yaşındaki iki çocuk annesi bir müşteri, bu oteli tercih nedenlerini "Önceden mayo giymediğimiz için plajlara rahatça gidemiyorduk, boş yerler arıyorduk. Haşema giyebiliriz ama o zaman herkes bize bakıyor. Buradaysa herkes aynı" diye anlatıyor.

'Laik kesim sert eleştiriyor'
Otelin plajı yandaki diğer otel plajlarından uzun tahta plakalarla ayrılmış. Haberde Türkiye'deki laik kesimin bu otelleri çok lüks oldukları ve Türkiye imajına zarar verdikleri gerekçesiyle sert eleştirdiği söyleniyor.

Akdeniz'de buna benzer 27 otel olduğu ve bunların çoğunun 2004 ve sonrasında hizmete açıldığı belirtiliyor. İstanbullu fabrika sahibi Turgut Al, "Buna yükselen bir talep var. Her gün insanlar yeni ihtiyaçlara sahip oluyor ve yeni hedefler belirliyor. Gelirler ve gelişme artıyor. Bu sektör de giderek gelişecek" diyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alanyadaki-islami-otel-reuterse-haber-oldu_55072.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!