Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alara Kalesi Turizme Açılacak

Antalya İl Genel Meclisi, 1. Alaeddin Keykubat tarafından Alanya'nın fethinden sonra yeniden imar edilen Alara Kalesi'nin turizme açılması için harekete geçti.

yapi.com.tr / AA
Alara Kalesi Turizme Açılacak

STRONG>Antalya İl Genel Meclisi 2011 yılı ilk toplantısını Cavit Arı başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda görüşülen 10 madde, ilgili komisyonlara havale edilirken, Alara Kalesi'nin turizme açılmasını öngören Turizm Komisyonu raporu okundu.

Raporda, Alanya'nın yaklaşık 40 kilometre kuzey batısındaki Alara Kalesi'nin Alara Çayı kenarında yer aldığı belirtildi. Kalenin görüntüsüyle dikkati çektiği vurgulanan raporda, Alara Kalesi'nin turizme kazandırılması için kale eteklerine kadar giden şahıs tapulu parsellerin istimlak edilmesi, Alara Kalesi'nin yakınında bulunan Alarahan ile ören yeri olarak hazırlanması, çevre düzenlemesi yapılıp etrafı çevrilerek koruma altına alınması önerildi.

Çakallar köyünün kullanılmayan eski ilköğretim okulunun onarımının yapılarak kazı evi olarak kullanıma açılması önerisine de yer verilen raporda, şunlar kaydedildi:

''Kazı bölgesinde yer alan mescit kamulaştırılarak restore edilmeli, ulaşım yolu güzergahındaki bitki örtüsü ve ot temizliği yapılmalı, kazı duvarları üzerinde ve çevresinde bulunan bitki örtüsü ve ot temizliğiyle olumsuz koşullar nedeniyle kale sur duvarları ve burçlardan dökülen yapı taşları yerlerine konularak özgün yapı tekniğine uygun küçük onarımlar yapılmalıdır.

Ziyaretçilerin ulaşımını sağlayan patika yolun güvenli hale gelecek şekilde mevcut taşlar ve sıkılaştırılmış toprakla sağlıklaştırılmalıdır. İç kaleye ulaşımı sağlayan tünelde bulunan taş basamakların dökülen veya yerlerinden oynayan taşlar sağlamlaştırılmalıdır. Girişin ve ören yerinin uygun bir biçimde aydınlatılarak ziyarete açılması, basın yoluyla tanıtılmalıdır.''

Rapor, ilgili komisyonlara havale edildi.

ETİKETLER: restorasyon kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/alara-kalesi-turizme-acilacak-_84899.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!