Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alarko ile Özyeğin'in Riva'da Arazi Pazarlığı

Fiba Holding'in sahibi Hüsnü Özyeğin, Alarko Grubu'nun İstanbul Riva'da 7 milyon metrekare arazide gerçekleştireceği 'dünyanın en büyük kenti' projesindeki üniversite alanına talip. Projede üniversite için 200 bin metrekare ayrıldı.

Milliyet Gazetesi



b>Fiba Holding'in sahibi Hüsnü Özyeğin, Alarko Grubu'nun İstanbul Riva'da 7 milyon metrekare arazide gerçekleştireceği 'dünyanın en büyük kenti' projesindeki üniversite alanına talip. Projede üniversite için 200 bin metrekare ayrıldı. Özyeğin'in geçtiğimiz günlerde karadan ve helikopter ile Riva'yı gezdiği öğrenildi.

Hüsnü Özyeğin'in projedeki üniversite alanı ile ilgilendiğini ifade eden Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, "Hüsnü bey, üniversite kurmak istiyor. Projemizdeki 200 bin metrekarelik üniversite alanını inceledi. Bir kaç alternatif daha varmış. Onları da değerlendirecek. Anlaşma sağlanırsa alanı Hüsnü beye tahsis edeceğiz. Karşılığında üniversitenin mütevellisine bir üye sokacağız. Bunun dışında bir talebimiz olmayacak" diye konuştu.

Yavrucu, Riva'daki 7 milyon metrekarelik arazinin 2 milyon metrekaresini yol ve ortak alanlara ayırdıklarını, 5 milyon metrekareye ise 4 bin villalık tek, iki katlı ve sıra evler inşa edeceklerini söyledi. Projenin ruhsat çalışmalarının son aşamaya geldiğini anlatan Yavrucu, inşaata başladıktan sonra projenin ilk etabının satış çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.

Yavrucu, projede okul, hastane, karakol ve PTT gibi kamu binalarının da yer alacağını belirtti.

'Yabancılar ortak olmak istiyor'
Riva'da geçtiğimiz günlerde 1 milyon metrekarelik arazi satın alan İngiltere merkezli Ottoman Finance Company'nin Alarko'nun projesinin ilk etabındaki 1.180 konuta ortak olmak istediğini söyleyen Ayhan Yavrucu, şöyle devam etti:

"Riva'daki proje gayrimenkul fonlarını cezbediyor. Körfez ülkelerinden, ABD ve AB'den çok sayıda fon ve yatırımcı bizimle ortak olmak istiyor. Şartlarına baktığımızda cazip gelmiyor."

'Üniversite için ortak arıyoruz'
Alarko Grubu'nun Tuzla'ya bağlı Orhanlı'da üniversite kurmak için 200 bin metrekarelik arazinin hazır olduğunu belirten Ayhan Yavrucu, "Üniversite bizim bilmediğimiz bir iş. ABD ve AB'de bu işi iyi bilen bir grupla ortak üniversite planımız var. Gelişmeler çok yeni. Görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alarko-ile-ozyeginin-rivada-arazi-pazarligi_48138.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!