Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Albayraklar'ın Binası Mert'in Butik Oteli

Çiller Ailesi, yaklaşık 2.5 yıl önce Pera Rose Oteli satın alarak girdiği otelcilik sektöründe hedef büyüttü. Meşrutiyet Caddesi üzerinde bulunan binayı Albayraklar’dan satın alarak 4 yıldızlı otele dönüştüren Mert ve Berk Çiller, şehir otelciliğinde büyümeyi planlıyor. Pera Tulip adıyla geçtiğimiz ay Beyoğlu’nda kapılarını açan otelin 64 standart

Akşam Gazetesi



Çiller Ailesi, yaklaşık 2.5 yıl önce Pera Rose Oteli satın alarak girdiği otelcilik sektöründe hedef büyüttü. Meşrutiyet Caddesi üzerinde bulunan binayı Albayraklar’dan satın alarak 4 yıldızlı otele dönüştüren Mert ve Berk Çiller, şehir otelciliğinde büyümeyi planlıyor. Pera Tulip adıyla geçtiğimiz ay Beyoğlu’nda kapılarını açan otelin 64 standart odası, 20 executive odası bulunuyor. Otelde ayrıca detoks için Marvega Wellness konsepti ile bir de SPA yer alıyor.

Marsan Holding bünyesindeki otellerin yönetiminden eşbaşkan olan Mert ve Berk Çiller’in sorumlu olduğunu belirten Pera Tulip Genel Müdürü Umut Dülger, “5 yıl içerisinde bünyemizdeki otel sayısını 5’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar iki otelin renovasyonu için yaklaşık 20 milyon dolar harcandı. Hedefimizdeki üç otel için de toplam yatırımımız 30 milyon doları bulur” diye konuştu.

Osmanlı'yı yansıtacak

Pera Tulip’in 12-13 aylık bir renovasyon çalışmasının ardından hizmete açıldığını belirten Dülger, “52 odalı Pera Rose, Pera’nın nostaljik havasını yaşatan, İngiliz ambiansını yansıtan bir otel. Pera Tulip ise 84 odalı, dört yıldızlı bir otel. Mobilyaları ve içindeki tekstil ürünlerinden aynalara kadar genç Osmanlı’yı yansıtıyor” diye konuştu.

Restorana motif ismi koydular

Pera Tulip Otel’de yer alan Damask Restoran’la da iddialı olduklarını belirten Umut Dülger, “Damask, Osmanlı döneminde kullanılan bir motif. Biz de Damask’ta Türk-Osmanlı mutfağının özel mönülerini ön plana çıkarmak istiyoruz” dedi. 20-50 yaş grubu sadece yerli turiste değil yabancılara da hitap ettiklerini dile getiren Dülger, “Restoranın Asmalımescit’e açılan ayrı bir kapısı var. Yani otelden bağımsız olarak da değerlendirilebilir. House Cafe gibi birçok önemli marka artık burada. Dolayısıyla büyük bir ilginin olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Hedefe ‘Tulip’ ile koşacak

Hedeflerinin ‘Tulip’ markasıyla şehir otelciliğinde büyümek olduğunu ifade eden Dülger, şöyle devam etti:

“5 senede 5 otel olarak kendimize hedef koymuştuk. İki yıl içinde iki otele ulaştık bile. Bu hedefi tutturacağımızı düşünüyorum. Farklı illere de isim hakkımızı vermek gibi bir hedefimiz var. Tulip markasıyla büyümek istiyoruz.”

Güneyi düşünürüz

Konsept olarak en başından itibaren ‘şehir otelciliği’ olarak yola çıktıklarını vurgulayan Dülger, “Güneyde enteresan bir fırsat çıkarsa onu da değerlendirmek isteriz. Ama her şey dahil konsepti devam ettiği sürece bu zor gözüküyor” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/albayraklarin-binasi-mertin-butik-oteli_61635.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!