Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ali Sami Yen ihalesi iptal edilebilir!

TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe'de fiyatı az bulurken,15 gün içinde ödeme yapmazsa Aşçıoğlu'nun kazandığı Ali Sami Yen ihalesini de iptal edeceklerini açıkladı.

Gazete Habertürk
Ali Sami Yen ihalesi iptal edilebilir!

Geçtiğimiz hafta, Seyrantepe'deki Galatasaray Stadyumu'na komşu olan parsele 245 milyon 500 bin TL teklif ederek ihaledeki en yüksek rakamları konuşan Eryap Mühendislik'in teklifi yeterli bulunmadı. TOKİ ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın açıklamaları, her an yeni bir ihalenin gündeme gelebileceğini ortaya çıkarıyor. Bugün emsali 3 olan arsayı, 2.5 yıl önce hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkarttıklarında emsalinin 2 olduğunu belirten Bayraktar, şöyle konuştu:
''O dönem en yüksek teklif Ali Ağaoğlu'ndan gelmişti. Ağaoğlu 605 milyon TL toplam hasılat ve 232 milyon TL idare payı önermişti. Bu teklifte 46 bin metrekare arsaya 92 bin metrekare inşaat yapılabiliyordu. Şimdi emsali 3'e çıkardık. Yani 138 bin metrekare inşaat yapılabiliyor. Bu açıdan baktığımızda teklif az. Durumu değerlendireceğiz. Beklentimiz daha yüksek'' dedi.

Bir yılda İstanbul'da arsaların değerinde ciddi artış olduğunu vurgulayan Bayraktar, ''Hasılat paylaşımı ile ihale yaptığımızda parayı peşin almıyoruz. Uzun vadede ama çok daha yüksek rakam alabiliyoruz. Ayrıca, projede TOKİ ve Emlak Konut'un olması yapımcının da işini kolaylaştırıyor'' dedi.

Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsa ihalesiyle ilgili de açıklama yapan Bayraktar, 475 milyon TL teklif eden Aşçıoğlu ile yaşadıkları sorunu şu sözlerle anlattı:
''İhale sonrasında yüzde 20'lik peşinatın ödenmesi gerekiyordu. Ama ödenmedi. Biz de 15 gün önce fesih ihtarnamesi gönderdik. 15 gün içinde ödemeyi yapmazsa ihaleyi iptal edeceğiz.'' TOKİ'den Oflu müteahhitlerin imtiyazlı olduğu dedikodularının ortalıkta dolaştığının sorulması üzerine, Bayraktar, ''Oflulardan korkuyorum. Tehlikeli adamlar. Beni kendi memleketime sokmazlar. Cenazemin bile memleketime girmesine izin vermezler. Denize atarlar. Buna rağmen kimseye ne torpil geçiyoruz, ne de imtiyaz tanıyoruz'' dedi.

Erdoğan Bayraktar'ın 245 milyon 500 bin TL'lik teklifi yetersiz bulduğu Seyrantepe'deki arsa 46 bin metrekare büyüklükte. Emsali 3 olduğu için üzerine 138 bin metrekare inşaat yapma imkanı olan arsaya 1.380 konut yapılabilecek. Emlak Konut, Seyrantepe'deki arsayı 237 milyon 400 bin TL'den satışa çıkardığı arsaya en iyi teklifi 245 milyon 500 bin TL ile Eryap Mühendislik önermişti. İkinci en iyi teklif, Nurol GYO-Mesa Mesken-TAO Gayrimenkul ve Tahincioğlu Gayrimenkul Ortak Girişimi'nden gelmişti. Girişim, arsaya 245 milyon TL teklif etmişti.

ETİKETLER: firma kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/ali-sami-yen-ihalesi-iptal-edilebilir_83160.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!