Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ali Sami Yen'in Yerine Residance Yapılacak

Ali Sami Yen'in Yerine Residance Yapılacak

Referans Gazetesi
Ali Sami Yen'in Yerine Residance Yapılacak

oplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen Stadı'nın yerine, mimari olarak İstanbul'a zenginlik katacak, trafiği de rahatlatacak yeni bir prestij yapısı inşa edileceğini belirtti.

Bayraktar, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan başkanlığında önceki gün yapılan toplantıda, Ali Sami Yen Stadı'nın TOKİ'ye devredilmesi, TOKİ'nin de Seyrantepe'de yeni bir stat yapması konusunda sağlanan mutabakatın ardından, detay çalışması yapılacağını bildirdi. Bu hafta içinde Galatasaray Kulübü yetkilileriyle bir araya gelerek teknik ayrıntıları konuşacaklarını ifade eden Bayraktar, "Önce her konuda anlaşmamız lazım ki, sonra protokol yapılsın” dedi.

Bayraktar, tarafların her konuda uzlaşması halinde Ali Sami Yen'in yerine bir alışveriş merkezi yapmayı kesinlikle düşünmediklerini söyledi. Bayraktar, "Burada kurulacak yeni yapının trafiği tıkamaması, tam tersine rahatlatması lazım. Protokol yapıldığında, ilgili bütün kesimlerle bir araya geleceğiz. Bölgeye yoğunluk getirmeden, bir kültür şehri olan İstanbul'a katkı sağlayacak bir proje ortaya çıkaracağız. Yeni yapı, İstanbul'a zenginlik katacak, trafiği de rahatlatacak bir prestij projesi olacak. Bu yapı, ikamet amaçlı olabilir. Bir residance olabilir. Bunların hepsi çalışmalarımızın ardından belirginleşecek” diye konuştu.

İhalesiz bir iş yapmayacaklarını vurgulayan Bayraktar, "Yurtiçinden de yurtdışından da firmalar katılabilir. Ama bu, bilimsel, akla uygun bir proje olacak. Şu an tasarım halindeyiz” dedi. Bayraktar, Seyrantepe'deki stadın yapımına ne zaman başlanacağı konusunun da Galatasaray'la yapılacak teknik çalışmalara paralel netleşeceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ali-sami-yenin-yerine-residance-yapilacak_44701.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!