Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aliağa-Menderes’te En Kritik Eşik Aşıldı

Daha önce bir firmanın katıldığı ihale bu kez dört şirketin katılımıyla yapıldı. Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. 8 milyon 533 bin 956 Euro, Doyap Yapı Sanayi Enerji ve Mühendislik A.Ş. 8 milyon 55 bin 800 Euro, Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. 8 milyon 811 bin 232 Euro teklif verirken, Onur Mühendislik A.Ş. teşekkür mektubu göndermekle

Milliyet EGE
Aliağa-Menderes’te En Kritik Eşik Aşıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, itiraz üzerine iptal edilen Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nin işletme-haberleşme ve sinyalizasyon ihalesini yeniden gerçekleştirdi. Daha önce bir firmanın katıldığı ihale bu kez dört şirketin katılımıyla yapıldı. Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. 8 milyon 533 bin 956 Euro, Doyap Yapı Sanayi Enerji ve Mühendislik A.Ş. 8 milyon 55 bin 800 Euro, Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. 8 milyon 811 bin 232 Euro teklif verirken, Onur Mühendislik A.Ş. teşekkür mektubu göndermekle yetindi. İhale  sürecinin sonuçlandırılmasının ardından, yapım çalışmalarına en kısa sürede başlanacağı bildirildi.

Sinyalizasyon ve haberleşme

İhaleyle 80 kilometrelik Aliağa-Cumaovası hattı boyunca 31 istasyonda sinyalizasyon-haberleşme tesisleri oluşturulacak. Alsancak İstasyonu’nda ise işletme kontrol merkezi ve Çiğli depo alanının sinyalizasyon sisteminin kurulumu gerçekleştirilecek. Proje uyarınca her istasyon için bir işletme kontrol merkezi kurulacak. Haberleşme (CCTV-renkli kameralı sistem, genel anons, telefon, telsiz, acil çağrı, WLAN, fiber optik kablo), yolcu bilgilendirme sistemi, saat sistemiyle Çiğli depo ve atölye sahası sinyalizasyon sistemi oluşturularak topraklama işleri yapılacak. Ayrıca test ekipmanları temin edilerek, personel eğitim hizmeti alınacak.

24 saat gözetim yapılacak

Gece-gündüz çekim yapabilen renkli kameralardan oluşacak CCTV sistemiyle Çiğli depo ve park sahalarıyla tüm istasyonlar 24 saat boyunca merkez kontrol odasından izlenebilecek. Alsancak İstasyonu’ndaki merkez kontrol odasıyla genel anons, telefon ve yolcu bilgilendirme sistemleriyle imdat noktaları gözetim-denetim altında tutulacak. Genel anons sistemiyle güvenlik uyarıları yapılarak yolcu güvenliğinin sağlanması güçlendirilecek. Hat boyunca döşenecek fiber optik kablolarla istasyonlar ve merkez arasındaki bilgi akışı sağlanacak. Yolcu bilgilendirme sistemiyle de vagonda yolculuk yapan ve istasyonda bekleyen yolcular genel olarak trenin konumunuyla (gelecek istasyon adı, bekleme süresi, trenin son istasyonu) ilgili bilgilendirilebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aliaga-mendereste-en-kritik-esik-asildi_66009.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!