Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aliağa'da Santrale Karşı Mücadele Çağrısı

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) "Önlemek İçin Şimdi Çığlık Atma Zamanı" diyerek Aliağa'da 18 yıllık mücadeleyle kapatılması sağlanan Aliağa Termik Santrali'ni yeniden kurmak için girişimler olduğunu duyurdu ve kamuoyunu önlemeye çağırdı.

bianet.org



ge Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) "Önlemek İçin Şimdi Çığlık Atma Zamanı" diyerek Aliağa'da 18 yıllık mücadeleyle kapatılması sağlanan Aliağa Termik Santrali'ni yeniden kurmak için girişimler olduğunu duyurdu ve kamuoyunu önlemeye çağırdı.

Arazinin yüzde 80'i kapatılmış bile
Platform ayrıca, Aliağa Çakmaklı Köyü'nde Termik Santral için gereken arazinin yüzde 80'inin kapatıldığı haberleri geldiğini ve santral için birden fazla lisans başvurusu olduğunu da bildirdi.

Yıllar önce Yatağan Bölgesindeki termik santrallere yönelik hukuksal mücadele yürüten İzmir Çevre Hareketi Avukatları'na Yatağanlılardan yeterli destek gelmediğini anımsatan EGEÇEP, "Yatağan örneği İzmirliler için somut bir örnek; kömür yakıtlı termik santraller, havayı, suyu, toprağı kirletir" açıklamasını yaptı.

Santral çevreyi yaşanmaz hale getirir
Platform Türkiye'nin imzaladığı çevre koruma sözleşmeleriyle Anayasa'nın yaşama hakkını düzenleyen 17. maddesi ve sağlıklı çevrede yaşama hakkını düzenleyen, çevreyi geliştirme çevre sağlığını koruma ve çevre kirlenmesini önleme ödevi yükleyen 56. maddesi karşısında bölgeyi yaşanmaz hale getireceği belli olan santral yapımına izin verilemeyeceğini duyurdu.

Aliağa Termik Santralı girişimine "dur" diyeceğini ve bu direnci örgütleyeceğini belirten EGEÇEP, "Yaşam alanlarını korumak, çocuklara yaşanılası bir dünya bırakmak elimizde" diyor.

Ege Çevre ve Kültür Platformu

Alaçatı Çevre Koruma Derneği, Allianoi Girişim Grubu, Ayvalık Çevre Koruma Derneği, Bergama-Yortanlı Kurtarma Derneği, Bornova Çimento Fabrikaları ve Taşocaklarına Karşı Girişim Hareketi, Çağdaş Hukukçular Dermeği İzmir Şubesi, Çeşme Çevre ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği, Çeşme Doğa ve Hayvan Sevenler ve Koruyanlar Derneği, Ege Doğa Derneği, Emekli-Sen İzmir 3 No.lu Buca Şubesi, Harmandalı Sorunları Çözme Komitesi, İzmir, Bergama, Eşme, Sivrihisar, Havran, Küçükdere Elele Hareketi, Gerence Körfezi Sivil İnisiyatifi, İzmir Çevre Platformu, İzmir Veteriner Hekimler Odası, Karaburun Sivil İnisiyatif, Karaburun Yarımadası YG21, Karaburun Yerel Fok Komitesi, Kordon Çevre ve Kültür Derneği, Küresel Isınma İzmir Çalışma Grubu, Menemen Emiralem Çevre Platformu, Mülkiyeliler Birliği, Selçuk-Pamucak-Pananos Doğal-Kültürel Hayatı Koruma Girişimi, Tehlikeli Gemi Sökümünü Önleme Girişimi, TEMA Vakfı İzmir Temsilciliği, TMMOB Gıda Müh.Odası Ege Bölge Şubesi., TMMOB Kimya Müh.Odası Ege Bölge Şubesi, TMMOB Ziraat Müh.Odası İzmir Şubesi, Turgutlu Toplumsal Dayanışma ve Kültür Merkezi Çevre Komisyonu, Yeşiller İzmir Grubu, Uşak İnay Vicdan Hareketi, Bireysel Katılımlar

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/aliagada-santrale-karsi-mucadele-cagrisi_55233.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!