Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alışveriş Merkezi için Müşteri Sayımı

Bursa'daki Kent Meydanı Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Tuzcuoğlu, 'potansiyeli ölçmek için' merkezin önünden geçenleri tek tek saydırdı.

Milliyet Gazetesi/Fehim GENÇ
Alışveriş Merkezi için Müşteri Sayımı

ursa'nın eski Santral Garajı arsası üzerine inşa edilen Kent Meydanı Alışveriş Merkezi, 1 Mart'ta açılacak. Kent Meydanı Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Cemal Tuzcuoğlu, muhtemel müşteri sayısını hesaplamak için, alışveriş merkezinin önündeki kaldırımdan geçenleri tek tek saydıklarını söyledi. Tuzcuoğlu, şu bilgileri verdi:
"Şehrin göbeğinde olduğumuz için müşteri sıkıntısı çekeceğimizi zannetmiyorum. Potansiyeli görmek ve ne kadarlık bir müşteri kitlesiyle karşılaşacağımızı hesaplamak için meydanın önündeki kaldırımdan geçenleri tek tek saydık. Rastgele zamanlarda yaptığımız sayımlarda, sadece tek yöne gidenleri saydık ve saatte ortalama 9 bin kişinin önümüzden geçtiğini saptadık. Bu rakam mesai bitiminde tek yönlü olarak 19 bin kişiye çıkıyor. Yaptığımız hesaplamalara göre Kent Meydanı'na hafta içi 20 bin, hafta sonu ise 45 bin ziyaretçi bekliyoruz.

Yap-işlet-devret modeliyle yapıldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle 30 yıllığına ihaleye çıkartılan merkezin Küçükçalık İnşaat, Sönmez Turizm Emlak ve Özipek İnşaat ortaklığıyla inşa edildiğini belirten Tuzcuoğlu, şöyle konuştu:
"14 bin 761 metrekarelik arsa üzerine 70 bin 624 metrekarelik kapalı alanda inşa edilen alışveriş merkezi 50 milyon dolara maloldu. Üçü alışveriş, ikisi yiyecek-içecek ve sinema, ikisi de 850 araçlık otopark olmak üzere toplam 6 kattan oluşan merkez, 1000 kişiye iş olanağı sağlayacak."
Tuzcuoğlu, alışveriş merkezinin üstünde oluşturulan 10 bin metrekarelik meydanın ise hem bir buluşma noktası olacağını, hem de konser ve diğer gösterilere ev sahipliği yapacağını belirtti.

96 mağaza
Kent Meydanı alışveriş merkezinde 96 mağazanın faaliyet göstereceğini belirten Cemal Tuzcuoğlu, şunları söyledi: "Kesinleşmiş markalar arasında Carrefour, LCW, C&A, Teknolojix, Teknosa, FLO, Koton, Starbucks, Gloria Jeans, Cafe Crown ve Sinemetriks Sinemaları yer alıyor. İstanbul'da gösterime giren filmler bizim sinemalarımızda da aynı gün gösterime girecek. Ayrıca meydana açılan en büyük mağaza için de dünyanın önemli bir markasıyla görüşüyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/alisveris-merkezi-icin-musteri-sayimi_59833.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!