Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Alışveriş Merkezleri Gibi Siteler'i Bir Cazibe Merkezi Haline Getireceğiz''

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezleri gibi Siteler'i bir cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirtirken, ''Yerel yönetimden de yardım alarak buranın aydınlatması sağlanacak, yolları yeniden düzenlenecek ve tramvay ile ulaşım sağlanacak. İnsanlar hafta sonları alışveriş

yapi.com.tr / AA
''Alışveriş Merkezleri Gibi Siteler'i Bir Cazibe Merkezi Haline Getireceğiz''

Fotoğraf: TESK

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezleri gibi Siteler'i bir cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirtirken, ''Yerel yönetimden de yardım alarak buranın aydınlatması sağlanacak, yolları yeniden düzenlenecek ve tramvay ile ulaşım sağlanacak. İnsanlar hafta sonları alışveriş merkezleri yerine buraya gelecekler'' dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Siteler'de bulunan Mobilyacılar Odasını ziyaret etti, ardından esnafı iş yerlerinde ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgi aldı. Burada konuşan Palandöken, uluslararası bir pazara sahip bulunan Siteler'in ülkenin can damarlarından biri olduğunu ve ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını belirterek, buradaki esnafın korunması, sorunlarının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Siteler cazibe merkezi olacak

Siteler'de mobilya ve diğer ev dekorasyon ürünleri konusunda çok önemli tasarımcılar ve çok özel ürünlerin yer aldığı mağazaların bulunduğunu anlatan Palandöken, bu bölgenin de tıpkı bir alışveriş merkezi gibi cazibe merkezi haline getirilmesi ve insanların hafta sonlarında alışveriş merkezleri yerine buraya gelip gezmesinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Palandöken, şöyle konuştu:

''Burada müsait bir alanın kamulaştırılmasıyla ilgili çalışmalar var. Fuar merkezi de burada olacak. Müşteriler bu alana gelecek. Esnafın nasıl özenli mal ürettiğini görecekler. Ulaştırma Bakanı ile bir araya geleceğiz. Dikimevi-Plevne Caddesinden siteler çok aparatlı bir tramvay ile birbirine bağlanacak. İnsanlar buraya gelecek hem alışveriş yapacak, hem eğlenecekler. Yerel yönetim de bu konuda destek sağlayacak. Buranın belli bir saate kadar aydınlatması sağlanacak, yollar ona göre düzenlenecek''.

Palandöken, Siteler esnafının elektrik parasını diğer organize sanayi bölgelerinde olduğu gibi indirimli alabilmeleri için de bir dizi çalışmalar bulunduğunu da sözlerine ekledi.

KOSGEB kredilerinin esnafa ulaştırılmasında Siteler için özel bir fon oluşturulması gerekliliği de bulunduğuna işaret eden Palandöken, zanaatkar olarak müracaat edildiği zaman 50 bin liraya kadar olan gereksinimin karşılanabilmesi için önemli bir proje başlatıldığını, ayrıca bugüne kadar müracaat edip de alamayanlara Mart ayının ilk haftasında ödeme yapılacağını bildirdi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/alisveris-merkezleri-gibi-siteleri-bir-cazibe-merkezi-haline-getirecegiz-_85717.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!