Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İMSAD, Ekonomi Yönetiminden...

Alkin: "Büyümenin Reçetesi Yine İhracat"

"Ekonomik Gelişmeler ve İnşaat Sektörüne Yansımaları ile Değişen İş Modelleri, Uygulamalar ve Yeni Trendler" başlıklı İMSAD Üye Toplantısı TOBB Plaza’da gerçekleştirildi. Toplantıdakiı konuşmasında, tüm Türkiye gibi inşaat sektörünün de 2010'da ihracata odaklanması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye ekonomisinin küresel krizin

yapi.com.tr
Alkin: "Büyümenin Reçetesi Yine İhracat"

STRONG>Ekonomik Gelişmeler ve İnşaat Sektörüne Yansımaları ile Değişen İş Modelleri, Uygulamalar ve Yeni Trendler, TOBB Plaza’da dün (15 Nisan 2010) gerçekleştirilen İMSAD Üye Toplantısı’nda masaya yatırıldı.

“Ekonomik gelişmeler & 2010 yılında inşaat sektörüne yansımaları” başlıklı toplantının yöneticiliğini İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaparken, İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin ve Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş toplantıya konuşmacı olarak katıldı.

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Prof. Dr. Kerem Alkin, hükümetin istihdam, esnaf ve sanatkârın desteklenmesine yoğunlaşmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, iş dünyasına “Dünya ekonomisindeki toparlanmanın hızlanması halinde 2010 yılında büyümenin hedefi yine ihracat olacak.”diye seslendi.

Tüm Türkiye gibi inşaat sektörünün de 2010 yılında ihracata odaklanması gerektiğine dikkat çeken Alkin, Türkiye ekonomisinin küresel krizin etkilerini hızla geride bıraktığını ve bununla birlikte özel sektör yatırımlarına daha fazla odaklanmak gerektiğini vurguladı. Alkin konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Ekonomide mevcut trendler Türkiye’de ticari gayrimenkul projelerinin önümüzdeki dönemde öncelik arz edeceğini gösteriyor. Yeni konut projelerinin de ticari gayrimenkul projeleri çevresinde şekillenmesini bekliyoruz. Bu projelerin hayata geçmesi ile en büyük sorun olan istihdamın da yine aynı projeler merkezli gelişeceğini ve çeşitleneceğini düşünebiliriz.”

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ise, inşaat sektöründeki büyüme ile ülkelerin refah seviyeleri arasında korelasyon olduğunu belirterek, “Geçmiş yıllarda, inşaat sektöründe büyüme genel ekonomideki büyüme hızının 2,5 katı kadar gerçekleşmiştir. Kriz dönemlerinde de bu kez küçülme aynı seyirde olmuştur” dedi.
 
Gelişmekte olan ülke konumu dolayısıyla Türkiye’nin inşaat sektöründe büyük bir potansiyeli bulunduğunu söyleyen Süleyman Varlıbaş, 2010 yılına ilişkin olarak da şöyle bir projeksiyon çizdi: "2010 yılının ilk çeyreğini aştığımız bugünlerde, genel ekonomik gidişatı olumlu bulduğumuzu söylemeliyim. Tedbirli bir iyimserlik içerisinde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Çünkü tüm veriler 2010 yılının gayrimenkul sektörü yönünden iyi geçeceği sinyallerini veriyor. Bu yılın ilk yarısı, düşük faiz ve düşük maliyetin yarattığı uygun fiyatlarla, müşterilerin talebinin daha yoğun olacağı bir dönem olacaktır. Yılın ikinci yarısında ise gerek taleplerin gerekse girdi fiyatlarının artması ve buna ek olarak faizlerin yukarı çıkması ihtimali dikkate alındığında, gayrimenkul fiyatlarının yükselmesi beklenebilir."

Geleneksel olarak düzenlenen ve üyeler arasındaki diyalogu geliştiren ekonomi toplantılarında, bilgi ve deneyimlerini paylaşan yeni konuklar ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten İMSAD Başkanı Orhan Turan ise, 2009 yılında küçülme yaşanan inşaat sektörünün 2010 yılında atağa geçeceğini belirtti.


 

http://www.yapi.com.tr/haberler/alkin-buyumenin-recetesi-yine-ihracat_78686.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!