Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alkışlarla Muhsin Ertuğrul Sahnesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harbiye Kongre Vadisi projesi kapsamında yıkımı büyük tartışmalara neden olan Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinin 18 Ocak'ta perdelerini yeniden açacağını bildirdi.

Hürriyet Gazetesi
Alkışlarla Muhsin Ertuğrul Sahnesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harbiye Kongre Vadisi projesi kapsamında yıkımı büyük tartışmalara neden olan Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinin 18 Ocak'ta perdelerini yeniden açacağını bildirdi. Topbaş, Muhsin Ertuğrul Sahnesi yapımına İstanbul Kongre Merkezi binası ile başlandığını anımsatarak, tiyatro binasının tamamlanmasının teknik donanım nedeniyle geciktiğini dile getirdi.

“Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu, Türkiye'de teknolojik olarak bütün birimleriyle tamamlanmış bir tiyatro sahnesi olarak hizmet verecek” diyen Topbaş, 18 Ocakta oyunların sahnelenmeye başlayacağını, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasını umdukları bir törenle de açılışını gerçekleştirmeyi planladıklarını anlattı.

Topbaş, bu görkemli ve anlamlı salonu açarak seyirciyle buluşturmak istediklerini ifade ederek, “Anlamlı salon; çünkü burası Muhsin Ertuğrul Sahnesi. Tiyatro sanatımızda oldukça önemli yer tutan bir sahne. Teknoloji boyutuyla ileri ve çok donanımlı. Tiyatro müdürlüğümüzün yönetiminin de bulunabileceği bir konsepte depolarıyla, kütüphaneleriyle, atölyeleriyle...” diye konuştu.

Muhsin Ertuğrul Sahnesi yıkılıp yeniden yapılırken birtakım tartışma ve tepkilerin yaşandığını da anımsatan Topbaş, “Çok ciddi baskılar yaptılar. Biz doğru bildiğimize inandığımız için buna karar verdik ve gerçekten bu kararlılığımızı gösterdik” dedi.

Ortaya çıkan eserin de doğru yaptıklarının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Topbaş, o dönemde sanatçıların samimi duygularını istismar eden siyasilerin var olduğunu dile getirdi.

Başlangıçtan günümüze Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu Belgeseli  

Topbaş, “Bir mahalle baskısı oluşturulmaya çalışıldı. Biz de doğru yaptığımıza inandığımız için bu işe başladık ve bitirdik. Açılış günü için bir sürprizim olacak. Bunda da haklı olduğumu düşünüyorum. O sürpriz de Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nun başlangıcından günümüze kadar olan evresini küçük bir belgesel olarak göstermek istiyoruz. Orada protesto edenler de var, onları da göreceksiniz” diye konuştu.

Açılış günü ya da ardından siyasilerin yapılanları görüp özür dileme erdemliliğini gösterebileceklerini umduğunu dile getiren Topbaş, belgeselde yer alacaklarını duyan ve bundan rahatsız olan siyasilerin de olduğunun haberini aldığını da söyledi.

Topbaş, “Bu bir belgesel. Kayıtlara girmesi önemli. Birileri gocunabilir, rahatsız olabilir. İnsanız neticede, 'yanlış yaptım' der, özür dilerse o orada kalır” dedi.

Tiyatro sezonunun açılışında tiyatrocularla bir yemekte bir araya geldiğini ve orada da serzenişlerin olduğunu anımsatan Topbaş, “Biz bu kadar samimi düşünüyoruz, bu kadar adım atıyoruz, bu kadar iş yapıyoruz, niyetlerimiz bu, bizi niye anlayamıyorlar diye düşündüm. Niye anlamak istemiyorlar? Hep sanat birilerine ait midir? Birileri mi çok daha iyi bildiğini zanneder? Başkaları bunu göremez mi? Nasıl ötekileşiyoruz diye buna hayıflandım” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/alkislarla-muhsin-ertugrul-sahnesi_75478.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!