Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Almanlara Çatıda Elektrik Üretimi İçin İş Birliği Teklifi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, binaların çatısında kiremit yerine, güneş ışınlarının elektrik enerjisine dönüşmesini sağlayan fotovoltaj hücreleri kullanarak elektrik üretilebileceğini kaydetti.

Türkiye Gazetesi
1


akan Hilmi Güler, Alman yatırımcılarla bu alanda iş birliğine başlayabileceklerini bildirdi. Sürdürülebilir Enerji Sistemi Dahilinde Yenilenebilir Enerji” konulu Alman-Türk konferansının açılışında konuşan Bakan Hilmi Güler, Türkiye’nin yenilenebilir enerji konusunda büyük avantajları bulunduğunu söyledi. Bakan Hilmi Güler, Federal Almanya Çevre Bakanı Sigmar Gabriel’e hitap ederken şöyle konuştu: “Rüzgarı yeni kullanmaya başladık. 10 bin megavat ispatlanmış kaynağımız var. Rüzgarda bin 500 megavatlık 39 proje lisans aldı. Yaklaşık iki katı kadar da müracaat safhasında... Elektrik İşleri Etüt İdaresi kasım ayında Türkiye’nin rüzgâr haritasını ilan edecek. Biz rüzgârdan çok şey bekliyoruz. Rüzgâr enerjisi konusunda sizlerle iş birliği yapmaya hazırız.”

Altımızda ‘soba’ var
Türkiye’nin jeotermal kaynaklar bakımından Avrupa’da birinci, dünyada yedinci sırada olduğuna işaret eden Hilmi Güler, “Jeotermal konusunda 22 yeri tespit ettik. İhale aşamasında. Bunlardan 100 derece sıcaklığın üzerinde olanlardan elektrik üretmeyi düşünüyoruz. Biz Türkiye’nin altında çok büyük bir sobanın olduğuna inanıyoruz. Bu sobadan faydalanmamız lazım. Gelin bu işi de birlikte yapalım” diye konuştu. Bakan Hilmi Güler, Türkiye’nin bir güneş ülkesi olduğunu, güneşli günler ortalamasının 3 bin saati bulduğunu belirterek, “Burada da büyük avantajımız var. Bütün binalarımızın üstü de boş. Kiremit yerine çatılarda Photovoltaic Cells’ler (fotovoltaj hücreleri) kullanarak elektriğimizi üretebiliriz. Alman yatırımcılarla hemen bunun için de iş birliğine başlayabiliriz” dedi.

Almanlara “evlilik” teklifi
Türkiye’nin, su kaynaklarının da henüz yüzde 35’ini kullandığını söyleyen Hilmi Güler, “Biz bunu biraz ihmal etmişiz. Doğal gaz bağımlılığı bizim suyu ve rüzgârı kullanmamızı biraz engellemiş. Bu politikamızı çok bilinçli olarak değiştirmeye çalışıyoruz. Bunları yaparsak önümüzdeki yıl, Avrupa elektrik ağına da gireceğiz. Ben burada evlilik teklifi yapıyorum. Gelin bu projeleri stratejik iş birliği içinde birlikte yapalım. Biz Almanları seviyoruz. Siz diğer ülkelere göre, 2-0 avantajlısınız, öndesiniz.” dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/almanlara-catida-elektrik-uretimi-icin-is-birligi-teklifi_48759.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • nihayet uyanıyoruz, yıllarca milletimiz sefalet çekti, benzin-mazot kuyruklarında bekledi, karanlıkta ders çalıştı vs., sonunda hayallerimiz gerçekleşiyor, çok şükür. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!