Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Almanlar'dan İstanbul'a Yeni Kültür Merkezi

Federal Alman Hükümeti, İstanbul’da ”Villa Tarabya” adını taşıyan yeni bir kültür merkezi kurulması planlanıyor. Deutsche Welle'in internet sitesinde yer alan habere göre ”Villa Tarabya”, Alman sanatçı ve yazarlara İstanbul’da belirli bir süre kalarak, çalışma olanağı sunacak.

CNN Türk
Almanlar'dan İstanbul'a Yeni Kültür Merkezi

Federal Alman Hükümeti, İstanbul’da ”Villa Tarabya” adını taşıyan yeni bir kültür merkezi kurulması planlanıyor.  Deutsche Welle'in internet sitesinde yer alan habere göre ”Villa Tarabya”, Alman sanatçı ve yazarlara İstanbul’da belirli bir süre kalarak, çalışma olanağı sunacak.

Hıristiyan Demokrat Birlik Parti Milletvekili Steffen Kampeter ile Sosyal Demokrat Parti’den meslektaşı Petra Merkel’in girişimi ile kurulacak olan Villa Tarabya’nın bütçesi Alman Dışişleri Bakanlığı ile Kültürden Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Geçen hafta Alman Meclisi’nde yapılan bütçe görüşmeleri sırasında, Villa Tarabya’nın kurulmasına onay çıktı. Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Petra Merkel, Villa Tarabya ile  farklı dallarda ürünler veren mimar, tasarımcı, ressam, heykeltraş ve yazarlara ulaşmak istediklerini belirtti.

Kampeter de, bu projenin özellikle İstanbul’da film çekmek isteyen sinemacılar için cazip olacağını dile getirdi. Petra Merkel’e göre, Villa Tarabya, sanatçı ve yazarlara esin kaynağı oluşturabilecek bir yer. Böylelikle, sanatçı ve yazarların, bilmedikleri bir kültürü tanıyacaklarını belirten Merkel, Villa Tarabya sayesinde belki de, üniversitelerle iletişime geçerek, sürekliliği olacak sıkı bağlar kurabileceklerini söyledi.

Merkel, Villa Tarabya sayesinde, Türk sanatçıların da, farklı dallardaki Alman sanatını daha yakından tanıma fırsatı bulacağına inandığını ifade etti.

2'nci Abdülhamid'in hediyesi

Etkileyeci bir güzelliğe sahip olan İstanbul’da, proje için Tarabya’nın seçilmesinin ise özel bir nedeni var. Bölgedeki arazi, 1880 yılında, 2'nci Abdülhamit tarafından Alman İmparatorluğu’na hediye edilmiş. Villa Tarabya projesinde kullanılacak ahşap bina, Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Alman Büyükelçisinin yazlık rezidansı olarak kurulmuş.

Federal Alman Meclisi Hristiyan Birlik Partileri Grubu bütçe politikaları sözcüsü Steffen Kampeter, Tarabya'daki arazinin,  Türkler tarafından, Almanlar’a iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılması şartı hediye edildiğini belirtti.

Ancak, kötü durumda bulunan binanın öncelikle onarılması gerekiyor. Villa Tarabya projesinde kullanılacak ahşap binanın onarımına önümüzdeki yıl başlanması hedefleniyor. Binada sanatçılar için atölyeler, ziyaretçiler için bir cafe kurulması düşünülüyor. Eski hamamın da, konser ve benzeri etkinlikler için kullanılması tasarlanıyor. Boğaz manzaralı Villa Tarabya’nın ilk konuklarını ise 2010 yılında ağırlaması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/almanlardan-istanbula-yeni-kultur-merkezi_64981.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!