Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Almanya'da Konut Sorunu Giderilemiyor

Alman Ekonomi Enstitüsü’nün yaptığı araştırmaya göre, ülkede konut üretimi son yıllarda ihtiyacın çok altında kaldı. Önümüzdeki iki üç yıl içinde de açığın giderilmesi beklenmiyor.

yapi.com.tr
Almanya'da Konut Sorunu Giderilemiyor

Almanya'da federal ve eyalet hükümetleri öncelikli çalışmaları arasına konut üretimini almasına rağmen sorun çözülemiyor. Özellikle büyük şehirlerde üretilen konutlar ihtiyacın çok altında kalıyor. Hürriyet’ten Ali Varlı’nın haberine göre; Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) tarafından yapılan araştırmada konut üretiminin son yıllarda oldukça yetersiz kaldığı ve önümüzdeki iki üç yıl içinde de açığın giderilmesinin beklenmediği belirtildi. Araştırmaya göre 2016 yılından beri Köln'de yeni yapılan inşaatlar ancak konut ihtiyacının yüzde 46'sını karşılayabiliyor. Bu oran Stuttgart’ta yüzde 56.

Az Konut, Yüksek Kira
Birçok büyük kentte konut üretimi, ihtiyacın çok altında ama Berlin, Münih ve Frankfurt'ta inşaat yoğunluğu yaşanıyor. Berlin’de konut üretimi ihtiyacın yüzde 73'ünü karşılarken bu oran Frankfurt'ta yüzde 78 olarak gerçekleşti. Münih’te ise bu oran yüzde 67 olarak açıklandı. Üç kentte konut üretimi oranı yüksek olmasına rağmen, uzun vadede ihtiyacı karşılamada yetersiz. Konut üretiminin düşük kalması büyük şehirlerde kira artışına sebep oluyor. Araştırmayı yapan Ralph Henger “İhtiyacı karşılayacak kadar konutun yapılamaması büyük kiraların daha da artmasına yol açacaktır” uyarısında bulundu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/almanyada-konut-sorunu-giderilemiyor_174112.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!