Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alsancak'a Yeraltı Otoparkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde otopark yapacak alan bulmakta zorlanınca çareyi yeraltına inmekte buldu. İnşaatı süren Bahriye Üçok Yeral

Yeni Asır
Alsancak'a Yeraltı Otoparkı

zmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde otopark yapacak alan bulmakta zorlanınca çareyi yeraltına inmekte buldu. İnşaatı süren Bahriye Üçok Yeraltı Otoparkı'nın ardından Alsancak Spor Salonu'nun altına da yeraltı otoparkı yapılma kararı alındı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile geçen hafta protokol imzaladıklarını açıkladı. Otoparkın 2005 yılındaki 23. Üniversite Yaz Oyunları'na yetiştirileceğini kaydeden Başkan Piriştina, otoparkın 120 araç kapasitesine sahip olacağını söyledi.

24 saat hizmet
Alsancak Spor Salonu'nun bahçe kısmının altına denk gelecek şekilde 3 bin 400 metrekarelik bir alanda inşa edilecek yeraltı otoparkı en geç bir yıl içinde tamamlanacak. Başkan Piriştina, protokol uyarınca otoparkın mülkiyetinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde olacağını söyledi.
Otoparkın 7 gün 24 saat hizmet vereceğini belirten Piriştina, 120 araçlık yeraltı otoparkı sayesinde park yeri sıkıntısının en yoğun yaşandığı bölgede rahatlama sağlanacağını söyledi. Kent merkezinde otopark yapacak arazi bulmanın mümkün olmadığını ifade eden Piriştina, çalışmanın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün duyarlı yaklaşımları sayesinde gerçekleştiğinin altını çizdi.
Fen İşleri Daire Başkanı Cemal Sümengen de yeraltı otoparkıyla ilgili projenin şubat ayı içinde tamamlanıp ihale sürecinin başlatılacağını söyledi. Sümengen, yeraltı otoparkının Ali Çetinkaya Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı 1486 Sokak ve spor salonunun ön kısmı arasında yeraltına inşa edileceğini, giriş ve çıkışların 1486 Sokak'tan yapılacağını söyledi.

SORUNUN ÜZERİNE GİDİLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 4.5 yıl içinde şehre 9 bin 117 araç kapasiteli açık ve kapalı otopark kazandırdı. Bayramyeri'nde 150, Bornova Katlı Otoparkı'nda 320, Bahriye Üçok Yeraltı Otoparkı'nda 276, Karşıyaka Yasa Parkı'nda da 77 araçlık yeraltı otoparkı oluşturuldu.
Buca Kasaplar Meydanı'nda 170 araçlık, Yeşilyurt İZSU Binası yanında 160 araçlık, Halkapınar'da 170 araçlık, Kültürpark içinde yıkılan binaların alt kısımlarına denk gelecek şekilde toplam 1000 araçlık yeraltı otoparkı planlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alsancaka-yeralti-otoparki_8301.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!