Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Altı Cemevi, Üstü Cami

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki 100 haneli Fatih Mahallesi’nde 1995 yılında ‘Cemevi ve Cami Yaptırma Derneği’ kuruldu. Bir hayırsever tarafından bağışlanan 174 metrekare arsaya alt katı aşevi, ikinci katı cemevi ve üçüncü katı cami olarak inşa edildi. Bir yılda tamamlanan Hazreti Ali Camii ve Cemevi hizmete açıldı.

Radikal Gazetesi
Altı Cemevi, Üstü Cami

Cami ve Cemevi Yaptırma Derneği Başkanı Ali İhsan Kartal (altta ortada) ile imam Ali Rıza Güvenkaya, ilçelerinde Alevi ve Sünnilerin yıllardır aynı binada hoşgörü içinde ibadetlerini yerine getirdiğini söylüyor. FOTOĞRAFLAR: FERUDUN ALTUNTAS / DHA

Fatsa'da 14 yıl önce kurulan 'Hazreti Ali Camii ve Cemevi', bir katında aşevi, bir katında cemevi, bir katında cami olarak hizmette. Caminin imamı da imam hatipli bir Alevi

Fatsa’da 1996 yılında açılan Hazreti Ali Cami ve Cemevi 14 yıldır altlı üstlü hizmet veriyor. Alt katta cem törenleri yapılırken üst katta cemaat namaz kılıyor. Cami imamı Ali Rıza Güvenkaya, Ramazan ayı nedeniyle teravi namazlarının öncesi ve sonrasında vatandaşların kendi arasındaki sohbetlerinin, kaynaşmanın en güzel örneği olduğunu söyledi.

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki 100 haneli Fatih Mahallesi’nde 1995 yılında ‘Cemevi ve Cami Yaptırma Derneği’ kuruldu. Bir hayırsever tarafından bağışlanan 174 metrekare arsaya alt katı aşevi, ikinci katı cemevi ve üçüncü katı cami olarak inşa edildi. Bir yılda tamamlanan Hazreti Ali Camii ve Cemevi hizmete açıldı.

Aleviler ve Sünniler bir arada ibadetlerini sürdürerek yıllardır herkese hoşgörü, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Cemevi ve Cami Yaptırma Derneği Başkanı Ali İhsan Kartal, “İsteyen camiye isteyen cemevine rahatlıkla gidebiliyor. Her türlü dini törenlerimizi herkes kendi inancına göre yapıp yaşayabiliyor. Cenazelerimizi de buradan kaldırıyoruz. Beraber bugüne kadar yaşadık, bundan sonra da yaşayacağız” dedi.

Alevi kökenli olan cami imamı Ali Rıza Güvenkaya da burada yapılan binanın çok anlamlı olduğunu dile getirdi:

“Ben de bu camianın içinden geldiğim için bu töreleri çok iyi biliyorum. Diyanet görevlisi olarak başka bir ilde görev yapıyordum. Buradaki vatandaşlar beni tercih ettiler. Tercihen buraya geldim. Hiçbir cemaat ayrımı yapmadan birlikte beraberce bu işi yürütüyoruz. Cemaat de bundan çok memnun. ‘Gelin canlar bir olalım, diri olalım’ sözü burada yaşanıyor. Şimdi ramazan ayı başlıyor. Teravi namazlarının öncesi ve sonrasında vatandaşların kendi arasındaki sohbetleri de kaynaşmanın en güzel örneği oluyor.”

Fatsa İlçe Müftüsü Şener Yılmaz, cami imamı Güvenkaya’nın imam hatip mezunu olduğunu söyledi. Yılmaz, “Kendisi Sünni gibi yetiştirilmiş ve imam hatip mezunudur. İmamlık yapabilecek bilgi ve eğitime sahiptir. Bu eğitimi de almıştır. Orada hem Aleviler hem de Sünniler hoşgörü içerisinde ibadetlerini sürdürüyor” dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/alti-cemevi-ustu-cami_81767.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!