Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Altın Üçgen'de Görüntü Kirliliğine İzin Yok

Edirne'de, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceği bildirildi.

yapi.com.tr/AA
'Altın Üçgen'de Görüntü Kirliliğine İzin Yok

Edirne Valisi Günay Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'nin Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış, tarihi ve kültürel özellikleriyle Türkiye'nin gözde şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi, hat yazılarıyla ünlü Eski Cami ve kapılarındaki işlemelerle dikkati çeken Üç Şerefeli Cami'nin bulunduğu üçgende çalışma başlattıklarını vurgulayan Özdemir, bu alanda görüntü kirliliğine neden olan yapıların kaldırılacağını vurguladı.

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu yetkililerinin "altın üçgende" gerekli denetimleri yaptığını, görüntü kirliliğine neden olan işletmelerin tespit edildiğini vurgulayan Özdemir, "Bilindiği gibi 'altın üçgen'de Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camiler bulunuyor. Bu camiler nevi şahsına münhasır özellikler arz ettiği için özellikle ilgi çekmektedir. Bu nedenle o alanın da korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Çalışmalarımızı yaptık, bundan sonrada altın üçgende görüntü kirliliği oluşturacak hiçbir şeye izin verilmeyecek" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/altin-ucgende-goruntu-kirliligine-izin-yok_167566.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!