Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Amerika'da Konut Fiyatlarındaki Düşüş Durduğu Gün, Krizin Dibini Gördük Diyebiliriz'

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyeğin, krizin ana sebebinin konut kredileri olduğunu hatırlatarak, "Amerika'daki konut fiyatlarını belirleyen endeks 1999'dan 2007'ye kadar yüzde 156 arttı. Şimdi ise yüzde 37 aşağıya düştü ve düşmeye devam etmektedir. Bu düşme eğiliminin durduğu noktayı, krizin dip noktasının görüldüğü yer olarak

Zaman Gazetesi
'Amerika'da Konut Fiyatlarındaki Düşüş Durduğu Gün, Krizin Dibini Gördük Diyebiliriz'

Küresel piyasalardaki krizin boyutları tartışılmaya devam ediyor. Forbes Dergisi'nde Türkiye'nin en zengin işadamları listesinde ilk sırada yer alan Hüsnü Özyeğin, krizin dip noktasının Amerika'daki gelişmelere bağlı olduğunu söyledi. Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyeğin, krizin ana sebebinin konut kredileri olduğunu hatırlatarak, "Amerika'daki konut fiyatlarını belirleyen endeks 1999'dan 2007'ye kadar yüzde 156 arttı. Şimdi ise yüzde 37 aşağıya düştü ve düşmeye devam etmektedir. Bu düşme eğiliminin durduğu noktayı, krizin dip noktasının görüldüğü yer olarak söyleyebilirim." dedi.

Özyeğin Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini de üstlenen Özyeğin, üniversite ile Labx firmasınca düzenlenen 'Gençlere Girişimcilik Serüveni - birFikrinmiVar?' yarışmasının tanıtım toplantısında krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özyeğin, Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan, Amerika'da 1929'dan bu yana en büyük krizin yaşandığını vurgulayarak, "Ancak, bu krizin tek sebebini konut kredilerine bağlayamayız. Bunu tetikleyen faktörler, mesela işsizlik oranlarının artması da söz konusudur. Bu ve diğer faktörlerde henüz bir iyileşme yok. Bu dip noktasını istatistik verilerde göreceğiz. Bugünden itibaren 5 ila 7 ay arasında olabilir." şeklinde konuştu.

Özyeğin, dünyada 40 trilyon dolarlık bir varlık erimesinin yaşandığını anlattı. "Böyle bir ortamda yaşıyoruz. 'Krizden ilk önce ABD'nin çıkacağı' söyleniyor. Bunun sebebi ise inovasyon ve girişimciliktir." diyen Özyeğin, Amerika'nın Avrupa'dan daha ileride olmasının sebebinin göç alması olduğunu, Avrupa'nın demografik bir sorun yaşadığını ve yaşlandığını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/amerikada-konut-fiyatlarindaki-dusus-durdugu-gun-krizin-dibini-gorduk-diyebiliriz_67134.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!