Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Anadolu Kentlerinde Mortgage Zor

Anadolu kentlerinde yaşayanların konut sahibi olmak için mortgage sisteminden faydalanmaktansa kooperatiflere üye olmayı sürdüreceği öngörüldü.

Milliyet Gazetesi



nadolu kentlerinde yaşayanların konut sahibi olmak için mortgage sisteminden faydalanmaktansa kooperatiflere üye olmayı sürdüreceği öngörüldü. İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ramazan Özkaya, Konya, Kayseri gibi Anadolu kentlerinin gerçekleriyle mortgage'ı düzenleyen yasanın hükümlerinin, sistemin amacı göz önünde bulundurulduğunda tam olarak örtüşmediğini ifade etti. Özkaya, "Örneğin Konya'da ev ya da dairelerin önemli bir kısmı kat mülkiyeti yerine arsa tapulu olduğu için, mortgage yöntemiyle satın alınamayacak" dedi.

Konya gibi kentlerde banka kredisiyle ev almanın yaygın bir yöntem olmayışının da mortgage için bir diğer olumsuzluk anlamına geldiğini vurgulayan Özkaya şöyle konuştu:

"Konya'da kooperatifçilik benimseniyor. Bu nedenle mortgage'a pek ilgi olacağını sanmıyoruz. Ayrıca daha önce az vergi ödemek için alınıp satılan dairelerin değeri, genellikle olduğundan daha az gösteriliyordu. Yeni sistemle satış banka kanalından yapılacağı için evler gerçek değerinden alınıp satılacak. Bu durum evlerin fiyatının yüzde 15 artacağı anlamına geliyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/anadolu-kentlerinde-mortgage-zor_52203.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!