Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Yeni Bir Çehreye Kavuşuyor

Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi yepyeni bir çehreye kavuşuyor.

Zaman



b>Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi yepyeni bir çehreye kavuşuyor. Müze ve çevresinde yeni düzenlemeyi öngören protokol, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Koç, kültür politikalarının temelinin Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını koruyup geliştirmeye dayandığını söyledi. Osman Hamdi Bey ile temelleri atılan Türk müzeciliğinin bugün çok ileri noktalar geldiğini anlatan Koç, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin de dünyanın sayılı müzeleri arasında yer aldığını kaydetti. Kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesinin, yerel yönetimler de buna destek verdiği sürece mümkün olabileceğini ifade eden Bakan Koç, dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye’nin sahip olduğu kadar tarihi eser bulunmadığını belirtti. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne yeni bir çehre kazandıracak olan projeye büyük önem verdiklerini kaydeden Koç, “Cumhuriyetimizin başkenti Ankara, kültür ve sanatın da merkezi haline gelecektir.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, törende yaptığı konuşmada, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin Başkent’in iftihar ettiği Türkiye’nin en büyük müzelerinden biri olduğunu belirtti. Müzenin çevresindeki binaların tümünün istimlakının belediye tarafından yapılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim edileceğini kaydeden Melih Gökçek, eski tarihi Ankara’nın 1—2 sene içerisinde bütün olumsuz görüntülerden arındırılarak yeni yüzüyle ortaya çıkarılacağını ifade etti. Daha sonra, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Çevresi Düzenlemesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü, Koç ile Gökçek tarafından imzalandı.

Proje neleri kapsıyor?

Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Çevresi Düzenlemesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü, müze ve çevresinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili yapılacak mülkiyet, proje ve uygulama çalışmalarını içeriyor. Bu kapsamda proje alanında bulunan Hazinesi’ye, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazların Bakanlığa tahsisleri yapılacak. Proje alanında bulunan özel mülkiyete ait taşınmazlar da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak Bakanlığa tahsis edilecek. Proje kapsamında mevcut müze binalarının restoresi yapılacak. Bakanlığa tahsis edilecek tescilli yapıların restorasyon ve değerlendirmeleri ile müzenin çevre düzenini kapsayan proje de belediye tarafından bakanlık ile koordinasyon sağlanarak yaptırılacak. Restorasyonlar için rölöve ve restorasyon projeleri de Belediye tarafından yaptırılacak. Proje, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda onaylanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/anadolu-medeniyetleri-muzesi-yeni-bir-cehreye-kavusuyor_25385.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!