Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Anadolu Yakasına Modern Otogar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Harem'den Küçükbakkalköy'e taşıma kararı aldığı Anadolu yakası otogarını yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirmek isteyen TOFED, 50 dönümlük araziye 15 milyon dolara 1.5 yıl içinde modern bir otogar inşa edecek.

Milliyet Gazetesi
Anadolu Yakasına Modern Otogar

b>Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) adıyla bir araya gelen otobüs işletmecileri, TAV'ın havaalanlarındaki başarısını otogarlara taşımak istiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Harem'den Küçükbakkalköy'e taşıma kararı aldığı Anadolu yakası otogarını yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirmek isteyen TOFED, 50 dönümlük araziye 15 milyon dolara 1.5 yıl içinde modern bir otogar inşa edecek.

Yıllardır yılan hikâyesine dönen Anadolu Otogarı'nın Harem'den taşınması projesi hayata geçmek üzere. Otogara talip olan TOFED, Büyükşehir Belediyesi'yle görüşmeler yapıyor. Küçükbakkalköy'deki kamu arazisi üzerine yapılması planlanan otogar projesinin imar planlarına işlenmesinin 5-6 ayı bulması bekleniyor.

TOFED Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, 2008 başlarında belediyeyle anlaşılması durumunda otogarı 1.5 yıl içinde tamamlayarak hizmete sokacaklarını söyledi. TAV'ı örnek aldıklarını ve Anadolu yakasına tek katlı modern ve işlevine uygun bir otogar yapmayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, "Ulaşım açısından da kolay bir yerde. Ayrıca, Marmaray projesinin içinde yer alarak, otogarın raylı sisteme entegresi de sağlanacak. Şehir merkezine servislerle ulaşım imkanı bulunacak. Harem Otogarı, otobüslerin 22 kilometre fazla yol almasına ve trafik sıkışıklığına yol açıyor. Proje her açıdan faydalı olacak" diye konuştu.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Otogarda 60-70 terminal olacak. Yoğun talep var, ama bununla sınırlı tutacağız. Otogarın projesini de biz hazırlayarak belediyeye sunmak istiyoruz, çünkü otogara uygun olmayan projeler işletmeleri zor durumda bırakıyor. İçinde, karakolu, lokantaları, taksi durağı gibi birimler yer alacak. İçinde 7-8 bin insanın yaşayacağı bir şehri andıracak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/anadolu-yakasina-modern-otogar_55762.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!