Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

AOÇ’de Talan Durmuyor

Anakent’in AOÇ Planına İptal

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetimi, Anakent Belediye Meclisi tarafından 12 Ocak 2007 tarih ve 207 sayılı kararla kabul edilen “Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Arazileri ve Doğal Sit Alanına ilişkin 125.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 110.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları”nın iptaline ilişkin Ankara 13. İdare

Cumhuriyet ANKARA
Anakent’in AOÇ Planına İptal

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetimi, Anakent Belediye Meclisi tarafından 12 Ocak 2007 tarih ve 207 sayılı kararla kabul edilen “Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Arazileri ve Doğal Sit Alanına ilişkin 125.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 110.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları”nın iptaline ilişkin Ankara 13. İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Nimet Özgönül kararı, “Sivil toplum örgütlerinin zaferi” olarak nitelendiriyor.

AOÇ, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından, “Türk halkına doğal ve sağlıklı ürünler üretmek” amacından yola çıkılarak, 1925 yılında kurulmuştu. 21 Haziran 2006 tarihi ve 5524 sayılı yasa ile Anakent Belediyesi’ne, “AOÇ’nin Koruma Amaçlı İmar Planı” yapma yetkisi tanınmıştı. Böylece, 5524 sayılı yasa ile plan yapma yetkisini alan Anakent Belediyesi, hazırladığı “AOÇ Arazileri ve Doğal Sit Alanına ilişkin 125.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 110.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları” ile AOÇ’yi de kapsama almıştı.

Anakent Belediye Meclisi tarafından alınan bu kararın hemen ardından, başta Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetimi olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü, “planlara ait işlemin şehircilik ilkeleri, planlama esasları, kamu yararı açısından hukuka aykırı olması ve uygulanması halinde telafisi güç zararların doğmasına neden olacağından, öncelikli olarak yürütmenin durdurulması, yürütmenin durdurulması istenen işlemlerin; şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından hukuka aykırı olması” nedeniyle iptali için dava açmıştı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetimi, aynı gerekçelerle Ankara 13. İdare Mahmesi’nde açtığı davayı kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şube yönetiminin dava dilekçesinde, “AOÇ’nin tarımsal, ekolojik niteliğinin ortadan kaldırıldığı, dünyanın hiçbir yerinde olmayan büyüklükte bir hayvanat bahçesinin plana işlendiği, AOÇ arazisi içerisinden geçirilen otobanlarla kentin çiftlikten yararlanma hakkının ortadan kaldırıldığına” dikkat çekilmişti. Mahkeme, Mimarlar Odası Ankara Şube yönetiminin talebini haklı görerek, Anakent Belediyesi’nin AOÇ planlarını hukuka aykırı buldu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/anakentin-aoc-planina-iptal_65685.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!