Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Anayola Demir Sürgülü Kapı!

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne 55 kilometre uzaklıktaki 140 hane, 550 nüfuslu Taşlıca Köyü ile mavi yolculuk tutkunlarının önemli duraklarından Serçe Limanı arasındaki anayola demir sürgülü kapı yapıldı. Köy Muhtarı Şadi Altınışık, amaçlarının hayvanların tarlalara girmesini engellemek olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
Anayola Demir Sürgülü Kapı!

Karayolunun denizle buluştuğu son nokta olan Serçe Limanı, Taşlıca Köyü’ne 7.5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Taşlıca ile Serçe Limanı’nı birbirine bağlayan yolun yapımı yıllarca sürdü. Yolun tamamlanmasıyla Serçe Limanı’nın önemi daha da fazlalaştı. DHA'nın haberine göre, Taşlıca Muhtarlığı, köyden yaklaşık 3 km. uzakta bir sürgülü kapı yaptırdı. Kilidi bulunmayan ve arabalarıyla gelenlerin kendilerinin açtığı kapı, hayvanlara önlem olması amacıyla yapıldı.

Köy Muhtarı Şadi Altınışık, köyde tarla sayısının çok kısıtlı olduğunu, vatandaşların daha ziyade hayvancılıkla uğraştığını söyledi. Kısıtlı olan tarlaların bir bölümü ekerken, bir bölümü nadasa bıraktıklarını kaydeden Altınışık, tarlalara hayvan zararının engellenmesi için yıllardan beri yolda kontrolü sağladıklarını söyledi. Sürgülü kapının Ekim ile 15 Haziran arasında kapalı kalması gerektiğini anlatan Altınışık, "Anayol yokken, buradan toprak yolla yaya olarak ulaşım varken bile çalı, çırpı ve tahtalarla yolu kapatırdık. Bu kapının yapılma nedeni başta keçi olmak üzere küçükbaş ve büyükbaş hayvanların ekim alanında hiçbir şekilde başıboş olarak yayılmaması. Kaçak giren olursa muhtarlık olarak toplatıyoruz. Yanlışlıkla girenler için sorun yok, ama ısrarla hayvanlarını yasak bölgelere sokanlar veya hayvanlarının girmesine aldırış etmeyenler uyarılıyor. Bizim bölge taşlık arazi. Kısıtlı miktardaki ekim alanlarının da heba olmasını istemiyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/anayola-demir-surgulu-kapi_105791.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!