Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Ankara Bedevileşiyor mu?

Bugünlerde Ankara’nın tarihi ile birlikte doğal güzelliklerinin de yok edildiğini vurgulayan Acar, “1402 yılında, Osmanlı ordusu ile Timur’u karşı karşıya getiren Ankara Savaşı sırasında, Timur fillerden oluşan ordusunu, büyük ormanlık alanların varlığından içeriye sokamıyor. Şimdi o ormanlık alanlar var mı Ankara’da” diye sordu.

Cumhuriyet ANKARA
1 Ankara Bedevileşiyor mu?

“Ankara’nın Dünü ve Bugünü” konulu söyleşiye katılan gazetemiz yazarı Özgen Acar, Ankara’nın milattan öncelere dayanan tarihi zenginliklerini anlattı. Bugünlerde Ankara’nın tarihi ile birlikte doğal güzelliklerinin de yok edildiğini vurgulayan Acar, “1402 yılında, Osmanlı ordusu ile Timur’u karşı karşıya getiren Ankara Savaşı sırasında, Timur fillerden oluşan ordusunu, büyük ormanlık alanların varlığından içeriye sokamıyor. Şimdi o ormanlık alanlar var mı Ankara’da” diye sordu. Şimdilerde susuzluğun pençesinde kıvranan, Kızılırmak’tan getirilen “arsenikli” suyla su ihtiyacı karşılanan Ankara’nın, tarihte çok önemli göllere ve derelere sahip olduğunun da altını çizen Acar, şunları söyledi:

“Doğu Roma’nın ilk imparatoru Arcadius, o dönemde İstanbul’u bırakıp, imparatorluk sarayını Ankara’ya yaptırmıştı. Çünkü yazlarını Ankara’da geçirmek ve burada tatil yapmak istiyordu. Biz şimdi tatil için nereye gidiyoruz? Ayrıca son 50 yıl öncesine değin, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Ankara’ya verem hastaları gönderilirdi. Havası o kadar güzeldi Ankara’nın. Ancak göçler, yanlış kentleşme ve kötü kömür Ankara’yı bugün en kirli kent konumuna getirdi. Bırakın siz şimdi Ankara’nın geleceğini konuşmayı, gelecek hakkında yorumlar yapmayı, biz bugün Ankara’nın eski halini bile özler hale gelmedik mi? Bugün Ankara gerçekten medenileşiyor mu, yoksa bedevileşiyor mu?”

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-bedevilesiyor-mu_64362.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Timur zamanından bu yana bütün şehir yöneticilerini hesaba çekmek lazım. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!